Crveno na belo - Zvezda na nivou FINALA Lige šampiona?!

Izvor: Sportske.net, 28.Okt.2017, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crveno na belo - Zvezda na nivou FINALA Lige šampiona?!

Klub iz Ljutice Bogdana danas se pohvalio preciznim podacima koji ovo i potvrđuju.

Crvena zvezda je u prošlom kolu Lige Evrope ostavila odličan utisak protiv Arsenala, baš kao i u većini evropskih mečeva od početka sezone, ali ovoga puta to nije bilo dovoljno za osvajanje novih bodova u ovom takmičenju.

A da bi utisak o igri ekipe Vladana Milojevića bio još potpuniji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Crvena zvezda je danas na zvaničnom klupskom sajtu objavila, za mnoge senzacionalne, podatke o utakmici protiv Arsenala, na osnovu detaljno obavljene analize.

Sve je objasnio pomoćni trener Crvene zvezde Vladimir Janković, koji je došao do zaključka da su crveno-beli odigrali meč na nivoo finala Lige šampiona.

''Nakon analize utakmice sa Arsenalom možemo da kažemo da smo meč odigrali na visokom evropskom nivou. Što se samog intenziteta utakmice tiče, on je bio na nivou prošlogodišnjeg finala Lige šampiona.







U maksimalnim i sprinterskim zonama imali smo značajno bolje parameter od Arsenala. U ofanzivnom trčanju smo ostvarili mnogo bolji rezultat od našeg rivala.







Kada bismo to prikazali kroz brojke, ostvarili smo 631 ubrzanje, za razliku od protivnika koji je imao 541. Takođe, imali smo 117 sprinteva uz pretrčanih 2196 metara, za razliku od londonskog kluba koji je imao i manje sprinteva i manju metražu, odnosno 104 sprinteva i 1772 pretrčana metra'', objašnjava Janković.

Prema ovoj analizi, Zvezda je jedino imala manje pešačenja od londonskih ''Tobdžija'' tokom beogradskog dvoboja.

''To ukazuje na njihovu racionalnost u kretanju i iz toga smo izvukli pozitivne zaključke. Jako je važno što smo, pored odličnih parametara koje smo ostvarili kada je trčanje u pitanju, bili jako dobri u broju dobijenih duela, tu smo izjednačeni sa Arsenalom, s tim što je njihov intenzitet duela jači od našeg'', istakao je Janković.

On je na kraju istakao i ''veći koeficijent napada'', koji su završeni udarcima na gol Arsenala, kao i  ''koeficijent brzine napadačkih akcija''.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Na Zemun bez kvarteta, ali ima i dobrih vesti za Milojevića

Izvor: Sportske.net, 29.Okt.2017, 11:42

Poslednju proveru pred gostovanje na "Emiratima" fudbaleri Crvene zvezde imaće danas u Gornjoj Varoši. Milojević ne računa na najmanje četvoricu igrača...Aktuelni vicešampion Srbije završiće prvi krug ligaškog dela sezone na prvoj poziciji superligaške tabele bez obzira na ishod današnjeg...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.