Crvena zvezda u finalu Kupa Srbije, Radničkom samo set u revanšu

Izvor: KGsport.info, 29.Dec.2017, 00:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crvena zvezda u finalu Kupa Srbije, Radničkom samo set u revanšu

Odbojkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale 53. Kupa Srbije, nakon što su i u revanš meču polufinalne serije slavili protiv kragujevačkog Radničkog u hali „Jezero“ sa 3:1 (25:22, 25:21, 22:25, 25:18). Tako će crveno-beli imati priliku da u velikom finalu 3. marta brane trofej osvojen pre godinu dana.
Nažalost, kragujevački odbojkaši nisu uspeli da nadomeste ogroman zaostatak iz prvog meča, odigranog na parketu USC „Voždovac“ u Beogradu. Sve je bilo rešeno već >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << nakon prvog seta, koji je pripao gostima iz Beograda. Sve što su izabranici trenera Marinkovića uspeli da učine, to je da osvoje jedan set, pa su na kraju još jednom položili oružje pred mladom ekipom Dragana Kobiljskog.
Posle izjednačenog početka meča, crveno-beli su nakon tri vezana poena Pavlovića, Mašulovića i Gmitrovića stigli do prvog osetnijeg vođstva od 10:6. Posle tehničkog tajm-auta Beograđani dolaze do maksimalnih „plus pet“ (15:10), ali su se Kragujevčani ubrzo konsolidovali i zahvaljujući dobrom bloku došli do izjednačenja (16:16), a potom i do minimalnog vođstva posle greške Andonovića od 21:20, koje nije dugo trajalo.
Zvezda preko Mašulovića i Gmitrovića kreira novu seriju od tri uzastopna poena i ponovo dolazi do prednosti (22:20), a ubrzo i do četiri set lopte. Goić je uspeo da smanji na 24:22, ali je onda Stevanović sa servis linije poslao loptu u aut, pa je tako Crvena zvezda dobila ovaj set i ujedno otklonila sve dileme oko plasmana u finale kupa.
Razočarani raspletom u prvom setu, Kragujevčani su jako loše otvorili drugu deonicu i dozvolili crveno-belima da povedu najpre sa 7:2, a potom i sa 11:5. Žugić i Goić su nakon tehničkog tajm-auta malo razdrmali svoju ekipu, a kada su im se priključili Glavinić i Čedić, Radnički je uspeo da dođe čak do izjednačenja (20:20). Međutim, usledilo je nekoliko grešaka domaćih odbojkaša, što su gosti znalački kaznili preko Dodića za vođstvo od 2:0 u setovima.
Loše je Radnički započeo i treći set, ali je do odlaska na tehnički tajm-aut uspeo da uhvati rezultatski priključak, a onda zahvaljajući odličnom bloku došao i do poena prednosti (18:17). Vođstvo Kragujevčana uvećano je nakon dva neuspešna napada Andonovića na 21:18 i ta razlika sačuvana je do kraja seta.
Na početku četvrte deonice ekipe su se smenjivale u vođstvu, sve dok Beograđani nakon asa Mašulovića nisu došli do četiri poena prednosti (9:5). Crveno-beli su održavali rezultatsku distancu odbijajući sve nalete Kragujevčana, da bi u finišu seta serijom od četiri uzastopna poena došli do sedam meč lopti, a već drugu su iskoristili nakon servis greške Veljovića za konačnih 3:1.
Najbolji u pobedničkom timu bio je Lazar Dodić sa 16 osvojenih poena, Nemanja Mašulović dodao je 12, a Aleksandar Gmitrović i Aleksandar Andonović po 9 poena.
U ekipi Radničkog najbolji učinak ostvarili su Ivan Glavinić sa 11 i Nikola Goić sa 10 osvojenih poena.
RADNIČKI – CRVENA ZVEZDA 1:3 (22:25, 21:25, 25:22, 18:25)
KRAGUJEVAC
Hala: „Jezero“.
Gledalaca: 1 300.
Sudije: Predrag Balandžić i Vladimir Simonović.
Trajanje meča: 108 minuta.
RADNIČKI: Glavinić 11, Veljović 5 (3 asa), Goić 10, Žugić 7, Pantović (libero), Stevanović 7, Čedić 8, Matić 8, Pantelić (libero), Opačić 3. Nisu igrali: Pejčić i Radivojević. Trener: Bojan Marinković.
CRVENA ZVEZDA: Jevtić (libero), Tadić, Stoković 1, Gmitrović 9, Mašulović 12 (3 asa), Petrović, Nejić 8, Dodić 16, N. Pavlović 5, Andonović 9, D. Pavlović 1. Nije igrao: Jovanović. Trener: Dragan Kobiljski.
Crvena zvezda će tako u finale Kupa Srbije, gde je čeka bolji iz drugog polufinalnog susreta između Novog Pazara i novosadske Vojvodine.
Što se Kragujevčana tiče, oni sada u potpunosti mogu da se fokusiraju na obaveze u Super ligi Srbije i meč sa Vojvodinom polovinom januara u „Jezeru“.
M. P
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Povezane vesti

Odbojkasi zavrsili ucesce u Kupu, liseni masovne podrske

Izvor: PrviPrviNaSkali.com, 29.Dec.2017

Odbojkasi Radnickog porazeni su i u drugom susretu sa C. zvezdom u polufinalu Kupa Srbije, ovoga puta u hali Jezero, a rezultat je bio 3:1 (25:22, 25:21, 22:25 i 25:18), nakon 107 minuta igre. .Beogradjane ocekuje finale protiv pobednika iz susreta Novog Pazara i Vojvodine, a Kragujevcani se usmerav..

Nastavak na PrviPrviNaSkali.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.