Crvena zvezda pobedila FMP i obezbedila polufinale Kupa Radivoj Korać

Izvor: JuznaSrbija.info, 15.Feb.2024, 11:48

Crvena zvezda pobedila FMP i obezbedila polufinale Kupa "Radivoj Korać"

U drugom četvrtfinalnom meču Mozart Kupa Radivoja Koraća u Nišu, košarkaši Crvene zvezde savladali su FMP, te će u petak od 17 sati u polufinalu igrati protiv Čačka 94.

FMP je bolje otvorio utakmicu i poveo 5:1, ali je Zvezda brzo uzvratila, iako su "panteri" imali dosta ofanzivnih skokova u uvodnim minutima. Čitava četvrtina bila je prilično izjednačena, a na prvi odmor otišlo se pri rezultatu 17:16.

Crveno-beli su pojačali ritam na startu >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << drugog perioda, ali se FMP nije dao i dugo je bio na posedi razlike. U drugom delu ovog perioda, Zvezda je držala dva do šest poena prednosti, a na poluvremenu je bilo 40:36.

U istom ritmu krenula je i treća četvrtina, Zvezda je imala mali višak, da bi Stojanović trojkom izjednačio na 46:46, a Roberts je u 25. minuti trojkom doneo minimalnu prednost timu iz Željeznika – 49:48. Uzvratio je Nedović sa četiri vezana poena, ali je Rebec trojkom ponovo doneo prednost "panterima" – 55:52. Uzvratili su Bolomboj i Gedraitis, a posle 30 minuta igre bilo je 58:55 za Zvezdu.

Crveno-beli su krenuli da "lome" rezultat na početku poslednje četvrtine, posle tri minuta poveli 65:57, a posle trojke Ilića bilo je dvocifrenih 68:58. Ponovo se FMP vratio u život serijom 8:3 i na 4:22 do kraja prišao na 66:71. Igralo se koš za koš u narednih par minuta, pokušavao je FMP da izjednači trojkama, ali nije išlo, baš kao ni Zvezdi. Smanjio je Stojanović 38.4 sekunde do kraja na 73:75. Imala je Zvezda napad, Davidovać je pogodio trojku za 78:71 manje od 18 sekundi pre sirene i praktično stavio tačku na meč.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.