Izvor: Nezavisne Novine, 03.Avg.2017, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crvena zvezda i tri hrvatska kluba igraju revanš mečeve Lige Evrope

Jesen u Evropi nije tako daleko za fudbalere Crvene zvezde, ali da bi se popeli stepenicu bliže cilju, moraju večeras (19 časova) da završe posao protiv Sparte u Pragu. Revanš mečeve 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope danas igraju tri hrvatska tima - Dinamo, Hajduk i Osijek.

Vicešampion Srbije danas u Pragu brani prednost od 2:0 iz Beograda, a Banjalučanin Srđan Babić, koji je ovog ljeta pojačao "crveno-bijele", >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << vjeruje u prolaz dalje.

"Očekujem da će nas Sparta napasti, ali i da imamo kvalitet da se odupremo i prođemo u narednu rundu", rekao je Babić.

Fudbaleri Zvezde sa mnogo optimizma otputovali su u Češku, ali poručuju da, uprkos prednosti, ništa nije gotovo. Trener "crveno-bijelih" Vladan Milojević na put nije poveo Brazilca Rikardinja, koji nije opravdao očekivanja, a svemu su kumovali i zvižduci navijača na račun ovoljetnog pojačanja. U Prag nisu otišli ni Abraham Frimpong i Džon Ruiz.

"Pokazali smo da možemo da odigramo veoma dobro, međutim sada moramo to da potvrdimo. Zbog toga ne smijemo da dozvolimo popuštanje u koncentraciji nijednog trenutka. Bitno je da sačuvamo fokus na detalje jer mogu da budu veoma važni. Sparta je ozbiljan tim i moraćemo puno da se potrudimo da prođemo dalje", izjavio je Mičel Donald, fudbaler Beograđana.

Prednost u goste nosi i Dinamo iz Zagreba, koji će danas gostovati ekipi Odd u Norveškoj, a susret se igra od 18.30. "Modri" imaju prednost od 2:1, što im ne garantuje prolaz u posljednju rundu kvalifikacija za drugo po rangu klupsko takmičenje.

"Prije svega, najbitniji je prolazak i želimo to ostvariti uz dobru igru. Već u prvoj utakmici vidjelo se da smo bolja momčad. Imat ćemo mnogo prilika jer će se protivnik morati otvoriti. Što se umjetne trave tiče, trenirali smo zadnjih nekoliko dana na toj podlozi, to će biti dovoljno za prilagodbu", izjavio je za sajt kluba Domagoj Antolić, kapiten ekipe.

Veliku priliku da prođe dalje pred svojim navijačima će imati i splitski Hajduk, koji će na rasprodatom "Poljudu" dočekati danski Brondbi. Splićani su odigrali odlično prvi meč u kojem nije bilo pogodaka i sada će, nošeni navijačima, imati priliku da još više priđu grupnoj fazi Lige Evrope.

Revanš mečevi: Od 17: Dinamo Mi. - AEK Larnaka, prvi meč 0:2, Škendija - Trakai, 1:2. Od 18.30: Odd - Dinamo Z. 1:2. Od 19: Apolon - Aberdin, 1:2, Gabala - Panatinaikos, 0:1, Oleksandrija - Astra, 0:0, Sparta Prag - Crvena zvezda, 0:2, Videoton - Bordo, 1:2, Zenit - Jehuda, 2:0. Od 19.30: Fenerbahče - Šturm, 2:1, Fola - Ostersunds, 0:1. 19.45: Lingbi - Krasnodar, 1:2. Od 20: Maritimo - Botev, 0:0, PAOK - Olimpik Donjeck. 1:1, Škenderbeu - Mlada Boleslav, 1:2. Od 20.15: Leh - Utreht, 0:0. Od 20.30: Altah - Gent, 1:1, Hajduk - Brondbi, 0:0, Midtjiland - Arka, 2:3. Od 20.45: Milan - Kraiova, 1:0, Bilbao - Dinamo B. 1:1, Ostende - Marselj, 2:4, Osijek - PSV, 1:0, Ružomberok - Everton, 0:1. Od 21: Panionios - Makabi T. A, 0:1. Od 21:05: Domžale - Frajburg, 0:1. Od 22: Braga - Štokholm, 1:1.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.