ČOVIĆ ZVEZDIN DžOKER: Zvezda pobedom protiv Limoža načela novu godinu i Top 16 Evrokupa

Izvor: Večernje novosti, 02.Jan.2019, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČOVIĆ ZVEZDIN DžOKER: Zvezda pobedom protiv Limoža načela novu godinu i Top 16 Evrokupa

Drugi plejmejker pogađao i “pakovao” poene saigračima u poslednjoj četvrtini MOŽDA teže nego što su neki očekivali, košarkaši Crvene zvezde su slomili otpor francuskog Limoža na startu top 16 faze Evrokupa – 83:71. Za pobednički ulazak u 2019. najzaslužniji je rezervni plejmejker Filip Čović, koji je u poslednjoj četvrtini i pogađao i “pakovao” poene saigračima. Prednovogodišnja pobeda protiv Budućnosti kao da je ostavila crveno-bele sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << manjkom energije i fokusa za meč sa autsajderom evroligaški prifilisane grupe. Nešto ležernija odbrana dozvolila je trojkaški i trkački orijentisanom rivalu da šutevima van linije 6,75 ostane u igri u prvom poluvremenu, iako je naš tim sredinom druge četvrtine stigao do “plus 13”. Razliku su gradili Beron, Regland i Simanić, ali je samo poslednji iz ovog trija igrao bez oscilacija. Svaki minut na terenu talentovani krilni centar pretvorio je u nešto korisno za svoju ekipu: blokirao, hvatao lopte, zakucavao, pogađao šuteve, uključujući i nepriznatu trojku na kraju poluvremena, koja je desetinku bila sporija od zvuka sirene. Prilično hladnu atmosferu u dvorani nisu zagrejali domaćini, već gosti. U prvim minutima nastavka ozbiljnije su kaznili Zvezdinu labavu defanzivu, prišli na samo dva poena zaostatka i aktivirali navijački “kop”, u kojem je bio podmladak fudbalskog “severa”. Simanić je i dalje svojim NBA talentom punio sve statističke kategorije, ali je igri crveno-belih bila potrebna još neka poluga da bi prelomili meč u kojem je Limož namirisao priliku za iznenađenje. Tomić je odlučnošću iskusnijih trenera nego što on u ovom trenutku jeste, prepustio prelomne minute momcima koji to vreme obično provode na klupi. I nije pogrešio. Ovog puta je Regland gledao kako Čović najpre pogađa trojku iz ćoška u poslednjoj sekundi napada, potom asistira Cirbesu i Kešelju za povratak na dvocifrenu razliku. Pobeda “sa klupe” izuzetno je važna za srpskog šampiona u značajno jačoj konkurenciji top 16 faze Evrokupa, u kojoj je naredni meč gostovanje Valensiji 8. januara. C. ZVEZDA - LIMOŽ 83:71 (25:16, 15:16, 18:21, 25:18)HALA “Aleksandar Nikolić”. Gledalaca. 5.897. Sudije: Peruga, Papapetru, Viklicki.C. ZVEZDA: Regland 9 (5 as), Čović 12 (6 as), Kešelj 9, Perperoglu 10 (8 sk, 4 as), Davidovac, Nenadić, Lazić, Beron 13 (5 sk, 4 as), Ristić, Simanić 11 (6 sk, 3 bl), Cirbes 11, Odžo 8.LIMOŽ: Ingliš 1, Hardi 20, Rusel 5, Tejlor 5, Bazil, Majls 8, Butsel 3, Semjuels 7, Hauard 11, Butil 11.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čović: Tim izgleda dobro, verujem da ćemo još napredovati

Izvor: B92, 02.Jan.2019

Košarkaši Crvene zvezde startovali su pobedom u Top 16 fazi Evrokupa.Slavili su protiv ekipe Limoža sa 83:71...Jedan od boljih pojedinaca u timu crveno-belih bio je i plejmejker Filip Čović koji je uz šest asistencija imao i 12 poena, a reklo bi se da je postigao i ključne poene u poslednjoj četvrtini..."Znali...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.