Počinje Top 16 Evrokupa: Partizan kod Ritasa, Zvezda čeka Limož

Izvor: RTS, 02.Jan.2019, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje Top 16 Evrokupa: Partizan kod Ritasa, Zvezda čeka Limož

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana večeras mečevima protiv Limoža, odnosno Ritasa započinju nastup u Top 16 fazi Evrokupa.
Prvi će na teren izaći izabranici Andree Trinkijerija, koji od 18 časova u Viljnusu gostuju kod ekipe Ritasa.

Crno-beli su na ovaj put krenuli oprezno, ali sa planom da pokušaju da naprave brejk i uspešno započnu novu godinu i novu rundu u takmičenju. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Sa ekipom će biti i najnovije pojačanje, Nikola Janković.
"Mi smo napravili sprint na kraju prve faze Evrokupa da se uvalimo, baš da se uvalimo u Top 16. Sada, Ritas, Fenerbahče, Real Madrid...sve je isto. Svaka utakmica je šansa da budemo bolji i da probamo nešto da napravimo. Nismo favoriti, ništa, mi smo ušli baš na kraju, ali moramo da igramo. Još ne znam fizionomiju grupe, dobra je grupa, Ritas je kao četvrti ušao, ali ima kvalitet fantastičan, sad je potpisao evroligaškog centra...videćemo. Očekujem dobru utakmicu, jako tešku, ali uživamo u tome", istakao je Trinkijeri.   
Dva sata kasnije (od 20.00) u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić" počinje meč između Crvene zvezde i francuskog Limoža.
Šampion Srbije je smešten u izuzetno jaku, mnogi bi rekli u evroligašku grupu gde su još i Valensija i Unihaka, i dobar start je neophodan za eventualnu borbu za plej-of, čemu se pristalice kluba sa Malog Kalemegdana i nadaju.
"Početak TOP 16 faze igramo protiv ekipe koja je u dobrom momentu, u seriji su od 6 pobeda, 4 u prvenstvu i  dve u Evrokupu nakon promene trenera. Igraju brzo sa puno kontri, atletski su jaki i izuzetno visoki kao ekipa na svim pozicijama. Zato moramo da odigramo dobru utakmicu u dobrom ritmu. Protiv Budućnosti smo igrali bez nekoliko igrača koji su bili bolesni, roviti ili povređeni. Videćemo na koga pred ovaj meč mogu da računam", poručio je trener Zvezde Milan Tomić. 
Tok oba meča uz tekstualni komentar možete pratiti na našem sajtu.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šta je Čović poželeo Partizanu i može li Zvezda da osvoji Evrokup?

Izvor: Sportske.net, 02.Jan.2019

Sezona je u punom jeku, ono najvažnije tek sledi....Večeras počinje Top 16 Evrokupa, kada su srpski predstavnici u pitanju, Partizan gostuje u Litvaniji ekipi Ritasa, a Zvezda od 20 časova dočekuje Limož...Uoči ovih mečeva, prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović govorio je u novogodišnjem...

Nastavak na Sportske.net...

Zvezda oscilirala, Čović heroj u pobedi protiv Limoža!

Izvor: B92, 02.Jan.2019

Košarkaši Crvene zvezde drugu fazu Evrokupa otvorili su pobedom na domaćem parketu protiv Limoža rezultatom 83:71...Crveno-beli su upisali osmu pobedu u nizu u svim takmičenjima i potvrdili da su jedni od favorita za plasman u nokaut fazu drugog najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja...Zvezda...

Nastavak na B92...

NE MOŽE BEZ PROBLEMA: Zvezda protiv Limoža u oslabljenom sastavu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jan.2019

Crveno-beli igraju za prvu pobedu u Top 16 fazi...Crvena zvezda u dvorani ''Aleksandar  Nikolić'' dočekuje Limož u prvom kolu Top 16 faze G grupe, ali crveno-beli neće biti kompletni na ovom meču...Zvezda čeka Limož, pogledajte atmosferu uoči utakmice (VIDEO+FOTO)..MIŠKO POTVRDIO: Bivši igrač...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.