Bratislava pojačava mere bezbednosti

Izvor: RTS, 04.Avg.2010, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bratislava pojačava mere bezbednosti

Slovački grad Bratislava pooštrava mere bezbednosti u očekivanju dolaska oko 2.000 navijača Crvene zvezde iz Beograda, na revanš utakmicu sa domaćim Slovanom.

Evropska fudbalska unija je duel Slovana i Crvene zvezde označila utakmicom visokog rizika, a organizatori su na stadionu Pasjenki mobilnim barijerama povisili zaštitnu ogradu između sektora na 2,5 metara, kao bi se navijači domaćeg i gostujućeg tima razdvojili.

Policija u Bratislavi je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pooštrila mere bezbednosti. Od večeras je automobilima zabranjen pristup na glavni parking stadiona Pasjenki, pošto je parking rezervisan za autobuse i automobile navijača iz Srbije.

Slovan je Crvenoj zvezdi još na utakmici u Beogradu ponudio 2.400 ulaznica za revanš u Bratislavi, jer po svaku cenu želi da izbegne da "delije" kupuju ulaznice na samom stadionu i umešaju se među slovačke navijače.

Na dan utakmice od osam sati do ponoći zabranjena je prodaja i točenje alkoholnih pića u okolini stadiona, saopštio je predsednik bratislavske opštine Novo mesto Rihard Frimel.

Fudbalski klub Slovan zabranio je, takođe, prodaju piva na samom stadionu, izuzev bezalkoholnog.

Za red na stadionu brinuće se 40 organizatora i 270 redara, rekao je za tehnički direktor Slovana Zdeno Roman, a u medijima su se pojavile nezvanične informacije da će utakmicu i red oko stadiona i u gradu obezbeđivati preko 400 policajaca.

"Morali smo sa stadiona da uklonimo polomljene grane, kamenčiće, parčiće maltera. Te sitnice smo sredili. Ostaje nam još da odvojimo sektore gostiju od domaćih navijača. Kontrolu će obaviti policija i predstavnici opštine Novo mesto", kazao je Roman.

U Slovačkoj, a još više u susednoj Češkoj, policija i lokalne vlasti sa strepnjom iščekuju da li će se navijanje ljubitelja fudbala sa Balkana, ali i Poljaka u njihovom gradu izroditi u nerede, a mediji unapred plaše javnost da "dolaze huligani na zlom glasu".

Pre nedelju dana češki mediji su tako plašili Pražane najezdom hiljada huligana, navijača poljskog kluba Leh iz Poznanja, međutim, Poljaci u plavim majicama svog kluba postali su samo dobrodošla turistička atrakcija.  Disciplinovano su prošli kroz centar Praga do stadiona Sparte i posle poraza mirno i kulturno se ukrcali u autobuse i otišli kućama.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BRATISLAVA U PRIPRAVNOSTI ZBOG DOLASKA "DELIJA"

Izvor: Kurir, 04.Avg.2010

BRATISLAVA - Slovački grad Bratislava pooštrava mere bezbednosti u očekivanju dolaska oko 2.000 navijača Crvene zvezde iz Beograda, na revanš utakmicu sa domaćim Slovanom, u trećem kolu kvalifikacija za fudbalsku Ligu Evropa...Evropska fudbalska unija (UEFA) sutrašnji duel Slovana i Crvene zvezde...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.