Božović: Izbora nemamo...

Izvor: Mondo, 21.Apr.2017, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božović: Izbora nemamo...

"Čeka nas teška i izuzetno važna utakmica. Sigurno nam neće biti lako, kao i uvek u Kruševcu, ali pošto se borimo za titulu, nemamo drugog izbora nego da idemo na pobedu", kaže trener Crvene zvezde uoči duela sa Napretkom.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Kruševac u nezgodan čas. Fudbalere Crvene zvezde čeka veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << teško gostovanje samo nekoliko dana posle ubedljivog poraza u "večitom derbiju" sa Partizanom.

Crno-beli su slavili na stadionu Rajko Mitić 3:1 i izjednačili se sa aktuelnim šampionom po broju bodova, s tim da je Zvezda i dalje u prednosti zbog ostvarenih "plus šest" uoči plej-ofa.

Pravo na kiks crveno-beli više nemaju, čega je svestan i trener Miodrag Božović.

"Čeka nas teška i izuzetno važna utakmica. Sigurno nam neće biti lako, kao i uvek u Kruševcu, ali pošto se borimo za titulu, nemamo drugog izbora nego da idemo na pobedu. Napredak je nezgodna ekipa, igraju izvanredno, imaju par iskusnih igrača, ali i mlade koji su željni dokazivanja", izjavio je Božović na konferenciji za medije uoči utakmice koja će se igrati u subotu od 19 časova, uz prenos na TV Arena Sport.

Na pitanje da li će osvežiti ekipu posle uvek neprijatnog poraza u derbiju i da li je planirao promene u timu, Zvezdin trener je izbegao konkretan odgovor.

"Osvežavali smo ekipu i danas i juče".

Na potpitanje da li bi iskusni Nenad Milijaš mogao od prvog minuta na teren, rekao je:

"Imamo dilemu oko dva tri mesta u timu, tako da vam ne mogu odgovoriti na to".

Božović je, ipak, naveo da su igrači pristigli zimus, Nemanja Milić i Milan Pavkov, i dalje povređeni, kao i da će Dušan Anđelković putovati sa ekipom u Kruševac, ali i da je neizvesno da li će igrati. 

Novinare je interesovalo i kakvo je samopouzdanje igrača posle još jednog neuspeha protiv najvećeg rivala ove sezone (dve pobede Partizana i remi).

"Posle svakog poraza je teško, ali u fudbalu nema minulog rada i najvažnija je uvek utakmica koja predstoji. Sada moramo da pokažemo karakter", istakao je Božović.

Napredak na početku plej-ofa izgubio od Vojvodine 1:2 u Novom Sadu, golom u nadoknadi, dok je u prethodna dva duela sa Crvenom zvezdom ove sezone odigrao nerešeno 2:2 na startu prvenstva, a potom je u novembru izgubio kod kuće 0:1.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.