Borba za TOP 8 - Četiri karte, pet kandidata! Hoće li Zvezda izdržati pritisak?

Izvor: Sportske.net, 03.Mar.2017, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borba za TOP 8 - Četiri karte, pet kandidata! Hoće li Zvezda izdržati pritisak?

Pobede koje su košarkaši Anadolu Efesa i Darušafake ostvarili u okviru 24. kola Evrolige samo su potvrdile reči Dejana Radonjića. Borba za TOP 8 tek predstoji, a niko ne može da garantuje ko će na kraju izvisiti za ulaznicu u plej-of.

Tek nakon današnjih utakmica u Kazanju i Istanbulu postalo je jasno koliko je sinoćna pobeda Crvene zvezde mt:s nad Brose Bambergom bila značajna a reči Dejana Radonjića tačne.

Strateg crveno-belih objasnio je kako borba za >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << plasman u plej-of traje do kraja ligaškog dela, što su novim pobedama potvrdili Zvezdini pratioci Anadolu Efes i Darušafaka.

Crvena zvezda mt:s nakon 24. kola (ostalo da se odigra još duel Barselona - CSKA) zauzima šesto mesto na tabeli sa 14 pobeda i 10 poraza. Identičan učinak ima PAO ali i bolji međusobni skor u mečevima sa crveno-belima.

Šampiona Srbije i ABA lige prate Anadolu Efes (13-11), Baskonija (13-11) i Darušafaka (12-12) i to su klubovi koji predstavljaju najveću pretnju za Zvezdu i Panatinaikos.

Do kraja ligaškog dela sezone ostalo je još šest kola, dovoljno prostora da se dosta toga izmeni, ali i šansi da Crvena zvezda mt:s bez obzira na učinak ostalih ekipa osigura mesto u plej-ofu.

Rano je za kalkulacije, ali možemo da napravimo osvrt na raspored klubova koji Crvenoj zvezdi mt:s predstavljaju najveću konkurenciju u trci za mesto u TOP 8 fazi Evrolige.

Crvena zvezda mt:s:

25. kolo Real Madrid (G)

26. kolo EA7 Olimpija Milano (G)

27. kolo Olimpijakos (D)

28. kolo Barselona (G)

29. kolo Uniks (D)

30. kolo Darušafaka (G)

Panatinaikos:

25. kolo Žalgiris (G)

26. kolo Real Madrid (D)

27. kolo EA7 Olimpija Milano (D)

28. kolo Baskonija (G)

29. kolo CSKA Moskva (D)

30. kolo Makabi Tel Aviv (G)

Anadolu Efes:

25. kolo Brose Bamberg (D)

26. kolo Makabi Tel Aviv (D)

27. kolo Žalgiris (G)

28. kolo Fenerbahče (D)

29. kolo Olimpijakos (D)

30. kolo Real Madrid (G)

Baskonija:

25. kolo Fenerbahče (G)

26. kolo CSKA Moskva (D)

27. kolo Brose Bamberg (G)

28. kolo Panatinaikos (D)

29. kolo Galatasaraj (G)

30. kolo Žalgiris (D)

Darušafaka:

25. kolo Olimpijakos (G)

26. kolo Barselona (D)

27. kolo CSKA Moskva (G)

28. kolo Galatasaraj (D)

29. kolo Brose Bamberg (G)

30. kolo Crvena zvezda mt:s (D)

* (D) - domaćin, (G) - gost

Ukoliko bacimo pogleda na naredne tri utakmice pobrojanih timova, a nema svrhe ići dalje od toga, Anadolu Efes, na papiru, ima najbolji raspored.

Utisak je da će najteže biti Crvenoj zvezdi mt:s i Darušafaki, što zbog snage rivala protiv kojih će igrati, što zbog samog rasporeda.

Recimo još i to da Crvena zvezda mt:s ima lošiji skor od Panatinaikosa i Anadolu Efesa, a bolji od Baskonije, dok će tek nakon revanša sa Darušafakom biti poznato kakav će biti međusobni odnos ova dva kluba. Jedino će biti problema ako od tog gostovanja u Istanbulu Zvezdi bude zavisio plasman u plej-of, pošto je Darušafaka slavila sa tri poena razlike u Beogradu.

Vratimo se na početak priče. Trener Dejan Radonjić bio je potpuno u pravu kada je u četvrtak govorio o tome da borba za TOP 8 tek predstoji, ali nema sumnje da svi verujemo da je Zvezda kadra da ponovi uspeh iz prethodne sezone.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.