Bez ideje u Vitoriji, 25 poraz Zvezde u sezoni

Izvor: Sportske.net, 27.Feb.2020, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez ideje u Vitoriji, 25 poraz Zvezde u sezoni

Još jedna slaba partija Crvene zvezde u Evroligi i sada su šanse za plasman u Top 8 male.

Crvena zvezda mts je večeras poražena u Vitoriji od Baskonije rezultatom 71:56, pa možemo slobodno reći da su šanse za Top 8 male. Sada je Zvezda na 10 pobeda i 16 poraza.

Nije loše Zvezda ušla u meč, zapravo, povela je sa 5:0 nakon trojke Berona, dobre odbrane i potom poena Štimca. Ipak, domaći su se probudili na vreme, pa su veoma brzo preokrenuli rezultat >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << preko Šengelije i Šildsa.

Odbrana domaćih je bila na veoma visokom nivou u periodu krajem prve deonice, pa su tada stekli veliku prednost, posebno nakon trojke Dženinga za 20:13.

Zvezda je uglavnom u drugoj deonici igrala preko Kevina Pantera, ali je on bio jedini raspoložen u tim trenucima. Prednost je rasla, a Erik je bio taj koji je doneo najveću prednost domaćima od 11 poena, što je bila i razlika na poluvremenu.

Podatak da je Panter postigao 8 poena, a ostatak košarkaša Crvene zvezde svega 5 u drugoj deonici govori o raspoloženosti tima.

Drugo poluvreme i nije loše počelo po Zvezdu, Lazić je pogodio trojku, a sredinom deonice učinio je to i Lorenco Braun za -6. U par navrata je Zvezda prišla i na pet poena zaostatka, ali je nakon toga ekipa koju je večeras predvodio Andrija Gavrilović pala.

Domaći su do kraja treće deonice vratili dvocifrenu prednost, a onda je u poslednjoj domaćin krenuo da razbija Zvezdinu odbranu, nakon trojke Šengelije bilo je 60:45, a nakon dvojke istog igrača prednost je narasla na +17.

Bilo je i +21, već tada je bilo jasno da Zvezda može da se okrene novim izazovima koja joj slede, tačnije, utakmici protiv Cedevite Olimpije koja je u ovom trenutku daleko bitnija za njih.

Ovaj poraz u Baskoniji je bio 25. po redu u zvaničnim utakmicama od početka sezone za ekipu sa Malog Kalemegdana.

Šengelija je imao 18 poena, Šejvon Šilds je dodao 15, a Majkl Erik 10. Kod Crvene zvezde mts Vladimir Štimac je bio najefikasniji sa 13 poena, Panter je imao 12, Lorenco Braun 10.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Ravnodušnost na sve strane, ima i onih koji neće više pratiti klub?! (TVITOVI)

Izvor: Sportske.net, 28.Feb.2020, 00:04

Ne tako lepi tvitovi za čitanje...Crvena zvezda mts je večeras poražena od Baskonije, a ono što nije baš dobro jeste reakcija navijača...Oni koji bodre crveno-bele znaju da Top 8 i nije tako daleko imajući u vidu da osmoplasirana ekipa ima 11 pobeda, ali su nekako ravnodušni posle svega što...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.