Izvor: Piplmetar.rs, 27.Jul.2023, 08:30

Bahar zadovoljan pobedom, ali traži više: „Pojačanja? S gazdom Terzićem ću o tome, želim najjači mogući tim“

Fudbaleri Crvene zvezde su veoma ubedljivo odigrali protiv Fiorentine i slavili su sa 5:0 na Marakani. Crveno-beli su u ovoj utakmici pokazali izuzetnu igru, te su tako došli i do sedme pobede ovog leta u pripremnim utakmicama.
Nakon meča, Barak Bahar, trener Crvene zvezde, bio je poprilično zadovoljan viđenim, iako i sam smatra da postoji mesto >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << za napredak.
– Veoma sam srećan što igramo i izgledamo ovako. Ovako želimo i da izgledamo, odbrana je takođe odlična i srećan sam što smo odigrali ovako. Ali moramo shvatiti da je ovo tek početak, da dolaze zvanične utakmice, srećan sam zbog rezultata. Ali u nedelju startujemo u prvenstvu i želeli bismo da nastavimo ovaj momentum.
Publika je takođe imala štošta da vidi, Barak Bahar kaže da je ovo tek početak i da ono pravo tek dolazi.
– Mi želimo da igramo ovako, naravno, odigrali smo tek šest utakmica, a izlgedamo sve bolje i bolje. Naš cilj je da igramo uvek ovako i da poboljšamo, da budemo intenzivniji, još se pripremamo, imamo neke minute koji nisu malo… Niko od igrača nije igrao 90 minuta u pripremnim utakmicama, bar njih šest će igrati 90 minuta u prvenstvu u nedelju, ali za sada ne izgleda loše, ali moramo nastaviti ovako.
Foto: Mileta Mirčetić


Imaće Bahar „slatke“ muke u ovom slučaju, pošto će morati da kombinuje između mladosti i kskustva.
– Da, volim da kombinujem to. Naterali smo mlade igrače da uče od starijih, takođe i od štaba, vidim napredak kod svih igrača. Ovo je moj posao, da kombinujem tih 11, da delim to iskustvo i da uigravam mlade igrače. Imamo dosta igrača, znamo naš posao i znamo šta radimo.
Tokom utakmice je viđena i situacija kada je Bukari pao u šesnaestercu, penal je trebalo da izvede Kings Kangva, međutim, Bahar je sam tražio da to bude Bukari. Takođe, trener Zvezde i nije želeo da otkriva ništa o pojačanjima.
– Naravno, ja stalno želim da imam najbolji mogući tim. Ono što imam i što moram da kažem, reći ću svom šefu, Terziću, da želim da budem sve bolji i bolji. O penalu… Mislim da je Bukari zaslužio, on je igrao, trudio se, probao je na drugom mestu da odigra. Video sam koliko želi da postigne gol, mislio sam da želi da izvede penal.
Upitan je i još jednom Barak Bahar – koliko može ovaj tim Zvezde?
– Da, rekao sam već ranije, želim da se unapredimo, da izgledamo dobro i imamo dobre pobede. Ali želimo da postižemo golove, da igramo bolje, svih 90 minuta. Ovo je početak, moramo biti moćniji  i intenzivniji. Ovo je naš cilj, da što više minuta igramo što bolje.
U Srbiji trenutno vlada ogromna euforija zbog ovih igara, a Bahar ističe da je to sve dobro.
– Video sam, znam to. Ništa nije problem, znamo da su očekivanja u usponu, mi moramo raditi, da se spremimo za prvu utkamicu u ligi. To je bitno za mene, moramo iz utakmice u utakmicu biti bolji, a ne smemo razmišljati previše unapred. Ne mogu kontrolisati tuđa očekivanja.
Foto: Mileta Mirčetić


Zvezda nije postigla šesti gol, a Bahar kaže da bi to bilo dobro i zbog Đokovića.
– Želeli smo da postignemo šest, ali smo stali na pet. Tako da možda u narednoj utakmici…
Nije hteo trener da ističe nijednog pojedinca.
– Ovaj meč… Teško je izabrati, dosta igrača je igralo dobro, ne mogu izabrati jednog, vaš posao je da birate.
Preko 36.000 navijača je bilo na stadionu, što je obradovalo i trenera.
– Veoma sam uzbuđen da uđem na stadionu i da osetim publiku, navijače, srećan sam da igramo ovako i da su srećni zbog nas, znam da je početak, znam da će stadion biti pun. Čekamo to. Takođe, nadam se da će u domaćoj ligi dolaziti u sve većem i većem broju, pa čak i protiv onako „manjih“ timova.
Na kraju, ponovo je Bahar apostrofirao da je Zvezdi cilj prvenstvo.
– Znamo da ćemo igrati s jakim timovima, dolazimo spremni, spremni smo za jače timove. Ali Fiorentina je mnogo jak tim, u nivou Lige šampiona, ali ima vremena do toga. Počinjemo prvenstvo, to je u nedelju, imamo vremena do Lige šampiona.
(Telegraf.rs)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

NAKON DEMOLIRANJA FIORENTINE, DELIJE MISLE SAMO NA LIGU ŠAMPIONA: Ovo su najlakša i najteža grupa za Zvezdu

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jul.2023

Kalkulacija je mnogo...Fudbaleri Crvene zvezde su u generalnoj probi pred narednu sezonu deklasirali Fiorentinu sa 5:0 i pokazali da je novi trener Barak Bahar sklopio moćan tim, te da se ambicije kluba velike...Crvena zvezda je jedan od 26 timova koji su preko nacionalnih šampionata izborili direktan...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.