BUDUĆNOST U OGLEDALU: Zvezda ima mnogo materijala za analizu posle poraza od Primorske

Izvor: Večernje novosti, 27.Sep.2019, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BUDUĆNOST U OGLEDALU: Zvezda ima mnogo materijala za analizu posle poraza od Primorske

Lako ćemo. Dve reči u koje je stalo objašnjenje trenera Crvene zvezde Milana Tomića posle šamara od Primorske u četvrtfinalu ABA Superkupa u Zagrebu LAKO ćemo. Dve reči u koje je stalo objašnjenje trenera Crvene zvezde Milana Tomića posle šamara od Primorske u četvrtfinalu ABA Superkupa u Zagrebu. Ukoliko je ležeran pristup utakmici sa debitantom u regionalnoj ligi jedini problem tima jadranskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << šampiona za narednu sezonu, poraz od košarkaški veoma pismene ekipe iz Kopra mogao bi da upadne u kategoriju "dobro došlih". Ako razlozi katastrofalne premijere zadiru dublje od stava "lako ćemo", Tomića čeka rudarski posao i nekoliko kontejnera istrošenih nerava da bi njegova ekipa izgledala kao solidan evroligaš i pretendent na odbranu ABA titule. Prilično ih je potrošio već u prvom zvaničnom meču u sezoni, u kojem je rečenica u tajm-autu "ne igramo ništa" verno opisala kako je izgledao srpski, jadranski i sada već bivši šampion ABA Superkupa. Teško je otrgnuti se utisku da je po mnogo čemu ličio na prošlogodišnju ekipu Budućnosti. Sastav sa imenima koja imaju odjek u evropskoj košarci, ali ne čine timsku celinu. Derika Brauna i Džejmsa Gista, sa držanjem zvanica na holivudskoj premijeri, sa crvenog tepiha grubo su izgurali "šljakeri" poput Marka Jagodića-Kuridže, Žige Dimeca i Marjana Čakaruna. Igrači koji su podmetnuli leđa prošle sezone bili su statisti u scenariju pisanom rukom velikih pojačanja. I dok ne postoji sumnja u više puta dokazane igračke kvalitete Derika Brauna i Gista, posle meča sa Primorskom rodila se osnovana sumnja u mogućnosti prvog plejmejkera Lorenca Brauna. Šuter svakako nije, još manje igrač za tranziciju ili promenu ritma. Možda je kreativac, ali to tek treba da dokaže. Naravno, bilo bi preuranjeno izvoditi konačne zaključke pre nego što je prava sezona počela, ali nikad nije rano za analizu i preispitivanje. Budućnost je u ogledalu, dok ne postane kasno. PAO, PA OPET PRIMORSKA CRVENO-BELI su ranije nego što su planirali završili sa obavezama u ABA Superkupu. Sada imaju dovoljno vremena da se pripreme za evroligašku premijeru, 4. oktobra protiv Panatinaikosa u Atini. Dva dana kasnije, u okviru 1. kola ABA lige, imaće priliku da se u Beogradu revanširaju Primorskoj za poraz u četvrtfinalu turnira u Zagrebu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Analiza Vlada Đurovića - Kad bi Zvezda imala Ljulja, ili De Koloa...

Izvor: Sportske.net, 28.Sep.2019, 20:32

Iskusni srpski stručnjak prokomentarisao je senzacionalni poraz aktuelnog šampiona na startu nove sezone...Komentari i analize Vlada Đurovića retko koga ostavljaju ravnodušnim. Tako je pogotovo bilo tokom nedavnog Svetskog prvenstva u Kini, kada je na vreme ukazivao na slabosti u igri ''Orlova'',...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.