Austrijanci pišu  veliki alarm pred marš delija

Izvor: B92, 29.Avg.2018, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrijanci pišu " veliki alarm pred marš "delija"

Navijači Crvene zvezde jedna su od glavnih tema austrijskih medija pred duel šampiona Srbije sa Salcburgom u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona.

"Delije" nisu mogle da podrže svoj klub u prvom meču zbog suspenzije, pa su tako u velikoj meri doputovali u Austriju da isprate klub u elitno fudbalsko takmičenje.

Kapacitet stadiona u Salcburgu nešto je preko 30 hiljada ljudi, međutim za ovaj meč on je smanjen i na Red Bul arenu moći će da uđe 26.500 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navijača.

Izveštač B92 iz Salcburga Petar Tadić

Od tih 26.500 oko deset hiljada činiće “delije”, što znači da će skoro pola stadiona navijati za šampiona Srbije. Zbog velikog broja srpskih navijača u Salcburgu će policija biti na svakom koraku kako bi sprečila incidente.

Austrijski mediji upozoravaju na takozvani marš “delija”, koji će krenuti od trga Grisgrase i odakle će grupa navijača krenuti put stadiona. Kako se očekuje da se skoro svi skupe tu, mediji upozoravaju i navode da je stanje alarmantno.

Od Grisgrasea do Red Bul arene ima sedam kilometara, pa bi takozvani marš mogao da traje oko sat vremena, ako ne i jače.

Zvedini navijači znali su da prave problema, međutim mediji su pomalo napumpali ovu situaciju jer nikome nije u cilju skrnavljenje prelepog grada kakav je Salcburg.

Ipak, oni su za svaki slučaj “uključili alarm”, a mi se nadamo da će sve proći kako treba.

Utakmica između Salcburga i Crvene zvezde igra se od 21 sat. U prvom susretu u Beogradu duel je završen bez golova, pa tako oba tima imaju povoljan rezultat. Pobednik dvomeča plasiraće se u grupnu fazu Lige šampiona.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.