Nova vest
Fudbal

Sreda, 29.08.2018.

11:00

Austrijanci pišu – veliki alarm pred marš “delija“

Navijači Crvene zvezde jedna su od glavnih tema austrijskih medija pred duel šampiona Srbije sa Salcburgom u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona.

Izvor: PT

Autor: PT

Austrijanci pišu – veliki alarm pred marš “delija“
Foto: B92

"Delije" nisu mogle da podrže svoj klub u prvom meču zbog suspenzije, pa su tako u velikoj meri doputovali u Austriju da isprate klub u elitno fudbalsko takmičenje.

Kapacitet stadiona u Salcburgu nešto je preko 30 hiljada ljudi, međutim za ovaj meč on je smanjen i na Red Bul arenu moći će da uđe 26.500 navijača.

Izveštač B92 iz Salcburga Petar Tadić

Od tih 26.500 oko deset hiljada činiće “delije”, što znači da će skoro pola stadiona navijati za šampiona Srbije. Zbog velikog broja srpskih navijača u Salcburgu će policija biti na svakom koraku kako bi sprečila incidente.

Austrijski mediji upozoravaju na takozvani marš “delija”, koji će krenuti od trga Grisgrase i odakle će grupa navijača krenuti put stadiona. Kako se očekuje da se skoro svi skupe tu, mediji upozoravaju i navode da je stanje alarmantno.

Od Grisgrasea do Red Bul arene ima sedam kilometara, pa bi takozvani marš mogao da traje oko sat vremena, ako ne i jače.

Zvedini navijači znali su da prave problema, međutim mediji su pomalo napumpali ovu situaciju jer nikome nije u cilju skrnavljenje prelepog grada kakav je Salcburg.

Ipak, oni su za svaki slučaj “uključili alarm”, a mi se nadamo da će sve proći kako treba.

Utakmica između Salcburga i Crvene zvezde igra se od 21 sat. U prvom susretu u Beogradu duel je završen bez golova, pa tako oba tima imaju povoljan rezultat. Pobednik dvomeča plasiraće se u grupnu fazu Lige šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve