Albanci fudbalerima Zvezde ne daju na KiM: Ponašaju se kao u svojoj kući, nećemo to više dozvoliti

Izvor: BKTV News, 29.Apr.2017, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci fudbalerima Zvezde ne daju na KiM: Ponašaju se kao u svojoj kući, nećemo to više dozvoliti

Odigravanje humanitarne utakmice između Crvene zvezde i Gračanice na Kosovu i Metohiji postalo je neizvesno.

Naime, vlasti i čelnici fudbalskog saveza samoproklamovane Republike Kosovo žele da spreče utakmicu čiji je cilj prikupljanje novca za renoviranje porodilišta.

U ovom savezu je navedeno da fudbaleri Crvene zvezde neće moći da uđu na Kosovo i Metohiju i odigraju utakmicu ukoliko ne zatraže dozvolu od njih. Pretpostavlja se >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << da je ovo još jedna unapred smišljena provokacija, piše Kurir.

Inače, fudbaleri Crvene zvezde tradicionalno od 2015. godine odlaze na Kosovo i Metohiju i igraju humanitarne utakmice. Ove godine utakmica je zakazana za 23. maj s fudbalskim klubom Gračanica. Ceo prihod od prodaje ulaznica i dobrovoljnih priloga namenjen je porodilištu u Gračanici, koje se nalazi u veoma lošem stanju. Gračanica je mesto nastanjeno Srbima u Kosovskom Pomoravlju, samo deset kilometara udaljeno od Prištine.

"FS Kosova pažljivo prati situaciju i da bi neko igrao fudbal na našoj teritoriji, potrebno je da dobije dozvolu i pismeno odobrenje. Ako nam se niko ne javi, obratićemo se FIFA i UEFA kako bismo sprečili odigravanje utakmice u Gračanici jer nije u skladu s našim propisima. Pre ulaska Kosova u UEFA i FIFA, srpski klubovi su se na Kosovu ponašali kao u svojoj kući i mi to više nećemo dozvoliti", rekli su ljudi iz tzv. FS Kosova, a preneo list Zeri.

Čelnici Crvene zvezde nisu želeli da komentarišu navode tzv. FS Kosova, prenosi Kurir.


Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.