ABA LIGA: Bleda Zvezda doživela težak pad u Morači

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2024, 19:06

ABA LIGA: Bleda Zvezda doživela težak pad u Morači

Budućnost ubedljiva slavila u derbiju 19. kola.

Košarkaši Budućnosti savladali su u Podgorici Crvenu zvezdu u derbiju 19. kola ABA lige sa 84:62 (22:18, 24:18, 13:15, 25:11). Bio je to šesti uzastopni trijumf  Podgoričana u regionalnom takmičenju koja ih ostavlja u trci za drugo mesto, dok su Beograđani pretrpeli treći poraz koji im neće previše ugroziti pol poziciju pred plej-of. Budućnost je pokazala mnogo više želje i energije, dok je Zvezda bila prilično >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << anemična, sa katastofalnim šutem i brojnim izgubljenim loptama, nije mogla ni da pomisli na trijumf u prepunoj dvorani „Morača“.

Domaći tim je bolje krenuo i trojkama Marvina Džonsa i Jogija Ferel poveo sa 6:0. Uspela je Crvena zvezda brzo da uhvati ritam, ali i rezultatski prključak. Na isteku osmog minuta Miloš Teodosić je sa linije slobodnih bacanja izjednačio na 17:17, ali Mekinli Rajt ponovo vratio prednost Podgoričanima na kraju prve četvrtine - 22:18.

BUDUĆNOST - CRVENA ZVEZDA 84:62 (22:18, 24:18, 13:15, 25:11)

DVORANA: Morača, Podgorica;

GLEDALACA: 4.100

SUDIJE: Damir Javor, Sašo Petek, Bojan Kruljac;

BUDUĆNOST: Mihailović, Megi, Frimen, Slavković, Makundu, Ferel, Džons, Tanasković, Rajt, Popović, Pol, Kamenjaš.

CRVENA ZVEZDA: Smart, Lazarević, Teodosić, Hanga, Davidovac, Mitrović, Tobi, Bolomboj, Nedović, Giedraitis, Gilespi, Dos Santos.

Budućnost je snažnije počela i drugu deonicu. Serijom 9:0 domaći tim je došao do dvocifrene predonosti - 31:18 i naterao Janisa Sferopulosa da zatraži tajm-aut već u 12. minutu. Džoel Bolomboj je ubrzo pogodio trojku za crveno-bele koji su u prvom poluvremenu očajno šutirali iza linije 6,75 (2-13), ali i sa ostalih pozicija.

Zaigrali su Beogrđani nešto angažovanije u finišu prvog poluvremena. To je bilo dovoljno samo da se zaustavi domaći tim, ali ne i da se smanji zaostak koji je posle prvog dela i dalje bio dvocifern - 46:36.

Stao je šut košarkaše Budućnosti na početku drugog poluvremena.  Skoro  četiri minuta bili su bez poena, ali Zvezda je u tom intervalu uspela samo da smanji samo na 46:40. Ubrzo je stigla kazna za crveno-bele u vidu serije Podgoričana od 6:0, za novu dvocifrenu prednost – 52:40. Pao je ritam u nastavku duela, obe ekipe su bile nervozne, ali se to nije odrazilo na rezultat na kraju treće četvrtine – 59:51.

Imala je Zvezda kakve-takve šanse da dođe do preokreta na početku poslednjoj četvrtine, ali Seferoplusov tim se ispromašivao kao retko kad ove sezone, tako da košarkašima Budućnost nije bilo previše teško da rutinski privedu meč kraju i dođu do veoma ubedljivog i vrednog vrednog trijumfa.

ABA liga, 19. kolo

Subota

Borac - Cedevita Olimpija 65:74

Nedelja

FMP - Igokea 78:64

Ponedeljak

Budućnost - Crvena zvezda 17:00

Partizan - Split 19:00

Mornar - Cibona 21:00

Utorak

Krka - SC Derbi 17:00

Zadar - Mega 19:00

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.