Izvor: HotSport.rs, 28.Nov.2016, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA LIGA: Zvezda suverena, Olimpija pregažena u drugoj brzini

Crvena zvezda je stigla do svoje 11. pobede u isto toliko mečeva u Jadranskoj ligi savladavši Olimpiju u Ljubljanji rezultatom 85:67.

Crvena zvezda je od samog početka domaćoj ekipi stavila do znanja da je došla po pobedu, pa je u četvrtom minutu meča Lazić sa linije za slobodna bacanja doveo Zvezdu do sedam poena prednosti – 12:5. Tu prednost su košarkaši Crvene zvezde >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << uspeli da sačuvaju skoro do kraja prvog perioda, čak i da povećaju na osam, ali je Olimpija dobrim završnim minutom spustila na minus četiri.
U drugoj i početkom treće četvrtine igralo se koš za koš, ali, sem prednosti od 44:43, igrači Olimpije nisu uspeli ozbiljnije da priprete Zvezdi. Crveno-beli su pokazali još jednom da su bez premca u regionalnom takmičenju, rutinskom igrom su stigli prvo do pet, potom deset, a do kraja trećeg perioda i do 13 poena razlike.
Poslednjih deset minuta do izražaja je došao kvalitet u razlici ekipa i dužina klupe, pa je tim iz Beograda imao u jednom momentu i 20 poena prednosti.
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kuzmić sa 20, Jović je ubacio 15 uz šut za tri poena 3/3, a odličan je bio i Marko Gudurić, koji je za dva poena šutirao bez promašaja, 5/5, dok je pogodio i jednu trojku iz tri pokušaja.
Sa druge strane, Olimpiju su nosili Džeferson sa 18, te Janković i Oliver sa po 12 poena.
Zvezdu u petak očekuje meč protiv ekipe Žalgirisa u okviru Evrolige, nakon čega sledi gradski derbi protiv ekipe FMP u Jadranskoj ligi, dok Olimpija, koja deli poslednje mesto na tabeli sa ekipom Karpoša, gostuje Cedeviti u Zagerbu.

ABA LIGA, 11. kolo:
Subota:
Mornar – Krka 86:73
Partizan – Mega Leks 86:79
Karpoš – Cedevita 89:81
Nedelja:
Igokea – MZT 79:72
FMP – Budućnost 69:77
Cibona – Zadar 82:73
Ponedeljak:
Olimpija – Crvena zvezda 67:85



Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

The post ABA LIGA: Zvezda suverena, Olimpija pregažena u drugoj brzini appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.