ABA: Savović i Vilijams predvodili đetiće u Železniku

Izvor: N1 televizija, 27.Nov.2016, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Savović i Vilijams predvodili "đetiće" u Železniku

Košarkaši Budućnosti nisu dozvolili iznenađenje i u 11. kolu ABA lige u Železniku su pobedili FMP sa 77:69.

Podgoričani će prenoćiti na prvom mestu sa učinkom 10-1, jer lider takmičenja Crvena zvezda u ponedeljak gostuje Olimpiji u Ljubljani, dok "panteri" posle trećeg uzastopnog neuspeha imaju 3-8.

"Đetići" su sjajno počeli meč u "predgrađu" i već u prvoj četvrtini imali su ogromnih 19 poena viška - 27:8, uz po 11 poena sjajnih Borisa Savovića i Markusa >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Vilijamsa.

Mladi tim iz Železnika se nije tako lako predavao i uložio je mnogo energije kako bi se vratio u meč. Mnogo agresivnija i hrabrija igra dala je rezultat i pred kraj poluvremena FMP je skoro stigao favorizovanog rivala (33:36).

VIDEO: @_MWill flashes some stunning crossovers on #FMP players #ABALiga#FMPBUD@KKBuducnostVOLIpic.twitter.com/1qZvB9Q17X

Ipak, kvalitet i iskusntvo su u drugih 20 minuta potpuno došli do izražaja. Od rezultata 47:41 Budućnost je do kraja treće četvrtine serijom 20:5 definitivno prelomila utakmicu - 67:46.

Poslednji period bio je samo odrađivanje posla, a FMP je na kraju uspeo da izbori častan poraz.

Savović je ostvario dabl-dabl učinak sa 17 poena i 10 skokova, Vilijams je imao isti košgeterski učinak i 8 asistencija, dok je Šehović postigao 16 koševa.

U domačem sastavu Bolden je upisao 12, Čović 11 poena, 4 asistencije i 7 izgubljenih lopti, a Apić i Ljubičić po 19 poena.

U prvom meču dana Igokea je savadala MZT iz Skoplja.

Pogledajte TABELU, kao i RASPORED i REZULTATE.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.