Za inovativne projekte u cilju suzbijanje efekata pandemije 53 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Mar.2020, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za inovativne projekte u cilju suzbijanje efekata pandemije 53 miliona dinara

Fond za inovacionu delatnost odobrio je 53 miliona dinara za finansiranje 12 inovativnih projekata preduzeća čiji je cilj suzbijanje efekata pandemije izazvane korona virusom, saopšteno je danas iz Vlade Srbije.

U kratkom periodu biće razvijeno i dostupno za korišcenje 12 rešenja, poput prvog srpskog respiratora, nove vrste zaštitne maske sa izmenjivim HEPA filterom za višestruku i dugoročnu upotrebu, kabine za dezinfekciju koja je namenjena upotrebi na javnim mestima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i lokacijama od interesa.

Razviće se i mobilni pult za beskontaktno merenje temperature i ručnu dezinfekciju, kao i prenosivi ozonizatori za brzu i bezbednu dezinfekciju objekata od kritičnog značaja.

Po stupanju na snagu vanrednog stanja 16. marta, Fond za inovacionu delatnost je u rekordnom roku pripremio i već sutradan objavio javni poziv, koji je bio otvoren do 24. marta, a na njega je, i pored kratkog vremenskog perioda, pristiglo skoro 300 predloga inovativnih projekata.

Imajući u vidu hitnost reagovanja, nezavisna ekspertska komisija Fonda je dala prioritet onim rešenjima za koja je procenjeno da mogu stvoriti najuticajniji, najbrži i strateški važan odgovor na konkretne probleme, a razvoj lekova i vakcina nisu bili predmet tog javnog poziva.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Finansiraće se razvoj srpskog respiratora, pulta za dezinfekciju, novih zaštitnih odela...

Izvor: Radio 021, 27.Mar.2020

Fond za inovacionu delatnost odobrio je 53 miliona dinara za finansiranje 12 inovativnih projekata preduzeća čiji je cilj suzbijanje efekata pandemije izazvane virusa korona...U kratkom periodu biće razvijeno i dostupno za korišćenje 12 rešenja, poput prvog srpskog respiratora, nove vrste zaštitne...

Nastavak na Radio 021...

Pravi se prvi srpski respirator, vrednost projekta 6 miliona dinara

Izvor: Luftika.rs, 28.Mar.2020, 11:34

Fond za inovacionu delatnost odobrio je 53 miliona dinara za finansiranje 12 inovativnih projekata koji će pomoći u suzbijanju efekata pandemije izazvane korona virusom.. Za samo osam dana, koliko je poziv bio otvoren, mala i srednja preduzeća su poslala više od 300 predloga inovativnih projekata,...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.