Preminula 23-godišnja porodilja u UKC Niš zbog komplikacija sa koronom

Izvor: JužneVesti.com, 24.Sep.2021, 11:28

Preminula 23-godišnja porodilja u UKC Niš zbog komplikacija sa koronom

23-godišnjakinja koja je zbog komplikacija sa korona virusom pre nekoliko dana porođena carskim rezom u niškom Univerzitetskom kliničkom centru i potom prebačena na intenzivnu negu, preminula je jutros, saopštavaju iz te ustanove.

Iako je jutros direktor Zoran Perišić izjavio da se 23-godišnjakinja oporavlja, iz UKC saopštavaju da joj se stanje pogoršalo i da je preminula.

Porodilja iz Pirotskog okruga stara 23 godine, koja je zbog komplikacije sa kovidom 19 pre nekoliko dana porođena carskim rezom u Univerziteskom kliničkom centru u Nišu, preminula je jutros nakon što joj se naglo pogoršalo stanje. Žena koja je bila bez ikakvih drugih bolesti u devetom mesecu trudnoće inficirala se koronom zbog čega je primljena u UKC Niš - navode.

Nakon carskog reza, vraćena je na intenzivnu negu, ali se, kažu, stanje pogoršalo.

I kada se činilo da njeno stanje ide ka laganom oporavku, korona je pokazala svu nepredvidivost koja prati ovu bolest – noćas su joj se parametri naglo pokvarili. Porodilja je stavljena je na respirator i jutros je preminula nakon više reanimacija - dodaju.

Navode da pogoršanje stanja nije bilo uzrokovano ginekološkom intervencijom, već respiratornom slabošću uzrokovane korona virusom.

Podsetimo, među 165 hospitalizovanih kovid pacijenata u niškom Univerzitetskom kliničkom centru su i tri trudnice i porodilje.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.