U Kliničkom centru Niš preminula porodilja stara 23 godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2021, 09:22

U Kliničkom centru Niš preminula porodilja stara 23 godine

Porodilja stara 23 godine preminula je jutros od korona virusa u KC Niš, potvrdio je za Tanjug Zoran Perišić, direktor KC Niš. Beba, koja je porođena carskim rezom pre dva dana, je dobro.

"Mlada žena, 23 godine, bez ikakvih bolesti u devetom mesecu trudnoće nažalost inficirala se kovidom. Stanje je bilo stabilno, odjednom se to pokvarilo", rekao je Perišić.

Dodao je da se rodila zdrava devojčica od tri kilograma i 400 grama.

Direktor Univerzitetskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kliničkog centra Niš Zoran Perišić izjavio je danas da je u toj zdravstvenoj ustanovi hospitalizovano 165 kovid pacijenata.

Ističe da upravo zbog sve više kovid pacijenata koji zahtevaju bolničko lečenje ne mogu da se rade punim kapacitetom operacije i da se sve "hladne operacije", odnosno one koje nisu hitne, odlažu.

Pored toga, kako kaže, mogu da se odlože i neke ortopedske operacije i da se stave na listu čekanja.

"Ali svi ti ljudi u godinama koji čekaju veštački kuk ili koleno sada je jasno da ga neće dobiti ni za godinu dana iako smo povećali broj sala. Moraće da sačekaju da izađemo iz kovid vremena i da krenemo da raščišćavamo liste", rekao je Perišić i naglasio da nijedan hitni pacijent neće ostati nezbrinut.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U KC Niš 165 obolenih od Kovida

Izvor: Danas, 24.Sep.2021

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Niš Zoran Perišić izjavio je danas da je u toj zdravstvenoj ustanovi hospitalizovano 165 kovid pacijenata, a među njima su i četiri trudnice i porodilje.

Nastavak na Danas...

TRAGEDIJA U Nišu umrla trudnica (23) koja je zbog komplikacija sa koronom porođena carskim rezom

Izvor: Blic, 24.Sep.2021

Trudnica iz Pirotskog okruga stara 23 godine, koja je zbog komplikacije sa kovidom 19 pre nekoliko dana porođena carskim rezom u Kliničkom centru u Nišu, preminula je jutros nakon što joj se naglo pogoršalo stanje, saznaje “Blic”.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.