Motoristički Spektakl “Masters of dirt” u beogradskoj Kombank areni

Izvor: Blic, 07.Apr.2013, 01:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Motoristički Spektakl “Masters of dirt” u beogradskoj Kombank areni

Članovi produkcije “Masters of dirt” priredili su sinoć spektakl u Kombank areni na Novom Beogradu, demonstrirajući akrobacije na motorima, biciklima i motornim sankama. Neki od najboljih “freestyle” (fristajl) motokros vozača iz Italije, Češke, SAD, Španije izvodili su na 14 metara iznad tla skokove, okrete, leteli 23 metara od jedne do druge rampe, prkoseći gravitaciji.

Puštanje volana tokom skoka, bacanje nogu levo ili desno, podizanje celog tela držeći se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rukama za volan, držanje volana nogama, ležanje na motoru, ili držanje samo za sedište dok je celo telo van motora, samo su neke od egzibicija koje su članovi “Masters of dirt” izvodili u vazduhu, preletajući prostor izmedju rampi.

Najveće oduševljenje izazvali su “bekflipovi” (backflip-kolut unazad) motorima uz dodatne akrobacije.

Posebnu pažnju privukao je najmladji “freestyle” motokros vozač u svetu, trinaestogodišnji Matej Cezak iz Češke koji je poput svojih starijih kolega preletao 23 metara dug prostor izmedju dve rampe izvodeći različite egzibicije u vazduhu.

Publiku je pozdravio na srpskom jeziku, a zatim je izazvao 20 godina starijeg Edgara Toronterasa, a publika je aplauzima presudila da je ipak Cezak bolji na motoru.

Preskoke i egzibicije izvodili su i uporedo vozač motora i kvada (četvorotočkaš), ali i biciklisti koji su ubrzanje postizali zahvaljujući motorima koji su ih vukli do rampe.

Dvostruiki kolutovi na biciklu izazvali su oduševljenje okupljenih, ali su se dva pokušaja trostrukog koluta završila padom, srećom bez posledica i uz gromoglasan aplauz.

I kvadovi su izvodili “bekflipove”, a prvi put na ovoj turneji članovi “Masters of dirt” su se osmelili da se na jednom motoru voze dvojica i tako demonstriraju akrobacije u vazduhu.

Nešto opasnija akcija bila je i uporedno preletanje dva ili tri motora, a ovacije su pobrali i “kombinovanim trikovima”, gde jedan motociklista izvodi akrobaciju, za njim drugi, a treći kombinuje akrobacije prethodne dvojice.

Nastup tokom koga je jedan od vozač držeći se nogama za volan napravio kolut unazad podigao je publiku na noge, a odmah zatim usledile su egzibicije Jostena Stenberga koji je na 250 kilograma teškim motornim sankama preskočio 20 metara uradivši “bekflip”.

Sve to je pratila muzika di-džeja Mosakena, pirotehnički efekti, a atmosferu je dodatno zagrevalo i šest devojaka iz grupe “Fuel Girls” plesom sa plamtećim štapovima i bljuvanjem vatre.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Beogradska Arena

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Motoristički Spektakl “Masters of dirt” u beogradskoj Kombank areni

Izvor: Dzungla.org, 07.Apr.2013

Članovi produkcije “Masters of dirt” priredili su sinoć spektakl u Kombank areni na Novom Beogradu, demonstrirajući akrobacije na motorima, biciklima i motornim sankama. Neki od najboljih “freestyle” (fristajl) motokros vozača iz Italije, Češke, SAD, Španije izvodili su na 14 metara iznad...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.