Obama pristao na poljubac tek na intervenciju Sarkozija

Izvor: Blic, Tanjug, 03.Apr.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama pristao na poljubac tek na intervenciju Sarkozija

Američki predsednik Barak Obama pristao je danas da ga poljubi jedna obožavateljka iz velike grupe ljudi koji su mu poželeli dobrodošlicu na samitu NATO u Strazburu, ali tek posle intervencije francuskog predsednika Nikole Sarkozija.



Kada su Obama i njegova supruga Mišel prišli da se rukuju sa ljudima koji su se okupili da ih pozdrave, studentkinja univerziteta u Strazburu Sesilija Dervonj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je upitala da li može da dobije poljubac.

"Na malo nesigurnom engleskom rekla sam... 'Može poljubac za mene?", izjavila je francuskoj televiziji mlada Sesilija, prenosi Rojters. Na to je Obama pokazao na obezbeđenje koje je budno nadgledalo sve što se dešava, ukazujući da se pravilla bezbednosti moraju poštovati.

Tada je intervenisao francuski predsednik Sarkozi koji je uzviknuo: "Šta, nećeš je poljubiti?".

Obama joj je potom Sesiliji stidljivo, kako je ocenila sama studentkinja, ponudio obraz, na koji je spustila poljubac.

Očigledno je, ukazuje britanska agencija, da se američki predsednik ne oseća lagodno kada je reč o opštem običaju u zapadnoj Evropi da se ljudi, čak i relativni stranci, ljube u obraz kada se sretnu. Zbog toga je verovatno prilikom susreta sa suprugom francuskog predsednika Karlom Sarkozi, izbegao uobičajeno ljubljenje u obraze i samo se rukovao s njom. To međutim nije sprečilo predsednika Sarkozija da tom prilikom Obaminu suprugu Mišel poljubi u oba obraza.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mirne demonstracije pred početak NATO samita

Izvor: VOA, 03.Apr.2009

Posle sukoba policije i demontranata u četvrtak u Strazburu u kome je uhapšeno preko 300 ljudi, danas mirne šetnje ulicama Baden-Badena u kome su se sastali američki predsednik Barak Obama i Angela Merkel, nemačka kancelarka.

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.