WTA krunisao Jelenu

Izvor: Blic, 04.Avg.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

WTA krunisao Jelenu

Jelena Janković 11. avgusta postaće nova teniska kraljica, osamnaesta otkako je ustanovljena WTA rang-lista. Posle nekoliko neuspelih pokušaja tokom ovog leta, Jeleni se konačno osmehnula sreća, jer će, zahvaljujući komplikovanoj računici, uspeti makar na kratko da se nađe na listi ispred Ane Ivanović. Zanimljivo je da su Jeleni, zbog puta u Peking, ranije uručili pehar namenjen najboljoj na svetu.

Kada Jelena za sedam dana bude počinjala turnir na Olimpijadi, imaće >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << osam bodova prednosti u odnosu na koleginicu iz Fed kup tima Srbije (3.620 prema 3.612), ali što je važnije od svega, njih dve su ove sezone zaposele vrh i uspostavile vladavinu srpskog tenisa, kao što je nekada bio slučaj sa Belgijankama Kim Klajsters i Žistin Enan.

- Oduvek mi je bio san da postanem igračica broj jedan. Kada završim karijeru, moći ću da kažem da sam jednom, ipak, bila prva na svetu. Moje ime naći će se u istoriji ženskog tenisa i to je izuzetan uspeh - izjavila je Jelena.

Lista svih teniskih kraljica

Kris Evert 260

Ivon Gulagong 2

Martina Navratilova 331

Trejsi Ostin 22

Štefi Graf 377

Monika Seleš 178

Aranča Sančez Vikario 12

Martina Hingis 209

Lindzi Devenport 98

DŽenifer Kaprijati 17

Venus Vilijams 11

Serena Vilijams 57

Kim Klajsters 19

Ameli Morezmo 39

Marija Šarapova 17

Žistin Enan 117

Ana Ivanović 9

Jelena Janković ?

* Dat je ukupan broj nedelja provedenih na čelu WTA rang-liste.

Za njeno ime biće vezan jedan kuriozitet - ona će postati prva igračica broj jedan bez grend slem finala i osvojene titule u Melburnu, Parizu, Londonu ili Njujorku. Nema sumnje da će njena prva opsesija u nastavku karijere biti da osvoji makar jedan od njih.

- Jelena je imala fantastičnu sezonu i pokazala neverovatnu čvrstinu i odlučnost. Kao dodatak njenom neverovatnom talentu i veštini na teniskom terenu, našla je poseban način da ostvari izuzetan kontakt sa navijačima i da bude omiljena širom sveta zbog harizmatičnog ponašanja. Njen uspeh je i priznanje srpskom tenisu i siguran sam da ćemo biti svedoci njenih novih dostignuća - izjavio je predsednik WTA Lari Skot.

Portparol Ženske svetske teniske asocijacije Aldo Liguori takođe je čestitao Jankovićevoj na novom uspehu.

- Srećan sam što mogu da čestitam Jeleni na tome što će postati broj jedan. Ona se pridružila neverovatnom nizu igračica koje su vladale listom. „Soni Erikson" je ponosan što ženski tenis ima takve predstavnike i što se na taj način podiže nivo kvaliteta igre - rekao je Liguori.

Ivanovićeva na „Dečjem danu"

Ana Ivanović je potvrdila da će 23. avgusta učestvovati na „Dečjem danu Artur Eš", humanitarnom događaju koji prethodi US openu. Pored nje i niza američkih komičara, pisaca i poznatih ličnosti, biće i Rodžer Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković, Endi Rodik, Džejms Blejk, koji su ranije potvrdili učešće.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.