US Open: Ana protiv drugarice

Izvor: S media, 05.Sep.2010, 08:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

US Open: Ana protiv drugarice

Ana Ivanović na Otvorenom prvenstvu Amerike konačno ponovo igra u prepoznatljivom stilu, koji joj je 2008. godine doneo prvo mesto WTA liste. Danas oko 17 časova ima priliku da dobru formu potvrdi u duelu sa Kim Klajsters, braniocem titule na US Openu.

Belgijanka, drugi nosilac turnira, favorit je u ovom meču, ali sigurno je da se naša teniserka >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << neće lako odreći plasmana u četvrtfinale.

Jasno je da će biti jako težak meč. Kim je veliki igrač. Na neki način imamo vrlo sličnu igru i sigurno će publika uživati. Krivo mi je što sam morala da joj predam meč u Sinsinatiju, tako da ovo vidim kao neku priliku za revanš. Nemam ništa da izgubim, baš se radujem našem duelu - istakla je Ivanović, prenosi "Sportski žurnal".

Ana je izjednačila najveći domet u Njujorku, iz 2007. godine, kada je igrala u četvrtom kolu. Na drugoj strani, Kim Klajsters na US Openu ima seriju od sjajnih 17 pobeda!.

Mislim da je vreme da se prekine taj niz. Brojevi su na mojoj strani – nasmejala se Ana i dodala – Najvažnije je samo da nastavim da igram kao u prva tri kola. Onda sigurno imam dobre šanse za uspeh.

Ivanović i Klajsters sastale su se do sada tri puta, ali je samo jedan meč odigran do kraja. Belgijanka je ubedljivo slavila na domaćem terenu, u Antverpenu sa 6:1, 6:2.

U tokiju, 2005. godine, Srpkinja nije ni izašla na teren zbog povrede, dok je nedavno u Sinsinatiju morala da preda polufinalni duel usled povrede skočnog zgloba, pri rezultatu 2:1 u gemovima.

Današnje rivalke van terena su u odličnim odnosima. Zanimljivo je da je Belgijanka još pre nego što je završen duel Ivanović - Razano poželela da igra protiv Srpkinje.

Lepo je kada čujete tako nešto. Kim je divna osoba. Uvek sam imala lepo mišljenje o njoj. Cenim sve što je uradila u karijeri. U periodu dok mi nije išlo slala mi je poruke i podržavala me. To se retko viđa u našem sportu. Lepo se družimo, a biće nam zanimljivo i na terenu – istakla je 22–godišnja Beograđanka.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.