KRKAO, A NIJE PLATIO: Milutin Mrkonjić jeo na račun Vlade!

Izvor: Kurir, 17.Nov.2013, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRKAO, A NIJE PLATIO: Milutin Mrkonjić jeo na račun Vlade!

BEOGRAD - Krkao, a nije platio!

Milutin Mrkonjić, bivši ministar, iako poznat po galantnosti, ostao je dužan u restoranu po silasku s funkcije.

Mrkonjić je u Klubu poslanika na Dedinju uživao u specijalitetima o državnom trošku i ostavio neplaćenih preko pola miliona dinara.

Mrkonjić je godinama unazad čest gost ovog restorana.

- On sedi u zatvorenom delu. Sa vrata kaže “daj rakiju” i nikada nije bio cicija - kaže izvor iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ovog državnog restorana,.

Međutim, kako narudžbina nije bila u kešu, već na račun Vlade, dug će ovih dana biti upućen na adresu u Nemanjinu 11.

Izvor nije mogao da precizira da li je reč o samo jednom ručku sa Mrkonjićevim gostima ili je preko pola miliona utrošeno za više degustacija.

- Reč je o ukupnom dugu koji je potpisan na račun Ministarstva saobraćaja - kaže naš izvor.

Pre smene Mrkonjić je najavljivao da će u svom ministarstvu ostvariti uštede i to rebalansom budžeta za ukupno 2,65 milijardi dinara, ali i da njegovo ministarstvo nije trošilo na reprezentaciju.

- Što se tiče ostalih vidova štednje, ja sam tu inače poznat kao najštedljiviji ministar, nisam koristio dnevnice prilikom putovanja u inostranstvo, a to isto važi i za moje saradnike. Da naglasim, moje ministarstvo već petu godinu zaredom nije dalo ni dinar za reprezentaciju - istakao je Mrkonjić.

Deo budžeta za reprezentaciju do sada je bio siva zona rada Vlade i javnih preduzeća. Ova stavka u budžetu pravda se jednostavnim donošenjem računa, ali se tako i krši zakon. Funkcioneri, korisnici para građana, ne ispostavljaju i izveštaj uz račun - ko je jeo i pio, ali i koji je povod za trošenje državnih para.
Pogledaj vesti o: Ana Ivanović,   Facebook

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.