Ivanovićeva pala u „otvaranju”

Izvor: Politika, 20.Jan.2013, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanovićeva pala u „otvaranju”

Poljakinja Agnješka Radvanjska oba seta počela brejkom i pobedila sa 6:2, 6:4

Melburn –Opet je Ana Ivanović jedan gren slem završila u osmini finala. Otkako je u junu 2008. osvojila Rolan Garos, samo jednom je prošla u četvrtfinale – prošle godine na Ju-Es openu.

Na svim ostalim velikim turnirima, uvek je zastala na ovoj barijeri. Juče je eliminisana od Poljakinje Agnješke Radvanjske, četvrte teniserke sveta – 6:2, 6:4.

–Razočarana >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << sam jer sam verovala da imam šansu. Na početku meča sam bila iznenađena koliko su njene loptice sporo i mekano dolazile i bila sam daleko od njih.Ceo meč za mene je bio frustrirajući, jer sam osećala da igram na visokom nivou, ali nisam uspevala da iskoristim prilike – objasnila je Ivanovićeva.

Naša teniserka nije igrala toliko loše, koliko je Radvanjska bila dobra. Jednostavno, Poljakinja je sazrela u odličnu teniserku koja u svakom trenutku zna šta hoće i ume to da izvede.

Servis gemove je igrala besprekorno, ne samo da Ani nije dozvolila nijedan brejk u sedam prilika, nego je imala realizaciju oba servisa (po 71 odsto), što je fenomenalno za rezervni početni udarac.

Radvanjska je imala manje brejk lopti – četiri – ali je realizovala tri i to je bilo dovoljno za ubedljiv trijumf.

–Ona je u odlučujućim momentima odlično servirala. Imala sam puno šansi da izjednačim, pogotovo u drugom setu, ali nije išlo – rekla je naša najbolja teniserka koja će najverovatnije ostati na 13. mestu VTA liste, jer je i prošle godine ispala u osmini finala.

Osim u brejk loptama, ogromna razlika je bila i u neiznuđenim greškama – Ivanovićeva je imala 35, a Radvanjska samo četiri.

–To je njena igra, ništa vam ne poklanja. Sada je još i odlično servirala, što je znatno otežalo moj posao, jer nisam mogla da napravim brejk – dodala je Ivanovićeva, u čijem planu je turnir u Pataji za sedam dana, pa meč sa Slovačkom u Nišu u Fed kupu...

-----------------------------------------------------------------------

Šarapova nadmašila Selešovu i Grafovu

Marija Šarapova se plasirala u četvrtfinale izgubivši najmanje gemova u istoriji gren slema u Melburnu – samo pet u četiri meča. Pre Ruskinje, rekord su delile Monika Seleš (dva puta) i Štefi Graf sa po osam izgubljenih gemova.

V. V.

objavljeno: 21.01.2013.
Pogledaj vesti o: Ana Ivanović

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.