Ivanović kolu protiv Klajstersove, Zimonjić u drugom kolu

Izvor: Politika, 04.Sep.2010, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović kolu protiv Klajstersove, Zimonjić u drugom kolu

Srpska teniserka Ana Ivanović koja je sinoć pobedila Francuskinju Viržiniju Razano sa 7:5, 6:0, u narednom, 4. kolu Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku igraće protiv branioca titule Belgijanke Kim Klajsters.

Klajsters je na turniru nosilac druge grupe a u 3. kolu savladala je 27. nosioca Petru Kvitovu iz Češke sa 6:3, 6:0.

„Očekivala sam da će meč biti veoma težak. Bilo je puno „brejkova”, rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je Ivanović, trenutno 40. na svetskoj rang listi, nakon pobede protiv Razanove.

Ona je rekla da joj je podrška gledališta znatno pomogla i da se na turniru oseća kao da je kod kuće.

Ivanović (22) je pobedom protiv pet godina starije Razanove (157. na svetu) postigla svoj najbolji rezultat na Gren slem turnirima otkako je na Vimbldonu 2009. godine došla do četvrtog kola.

-----------------------------------------------

Zimonjić u drugom kolu mešovitih parova

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Katarina Srebotnik iz Slovenije plasirali su se u drugo kolo konkurencije mešovitih parova na Otvorenom prvenstvu SAD u Njujorku.

Njih dvoje su, kao nosioci treće grupe, pobedili Andreju Petković iz Nemačke i Poljaka Marijuša Firstenberga sa 7:6 (7:3), 7:6 (7:2).

Zimonjić je pre ovog meča, sinoć po našem vremenu, postigao još jednu pobedu - u konkurenciji muških parova gde se plasirao u osminu finala igrajući sa Kanađaninom Danijelom Nestorom. Njih dvojica su savladali Argentinca Masima Gonsalesa i Španca Santjaga Venturu sa 6:7 (6:8), 6:3, 6:1.

Tanjug

objavljeno: 04/09/2010
Pogledaj vesti o: Ana Ivanović

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.