Ivanović i Kuznjecova otvaraju duel u Fed kupu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2010, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović i Kuznjecova otvaraju duel u Fed kupu

BEOGRAD - Teniski duel Srbije i Rusije u Fed kupu počeće sutra Ana Ivanović i Svetlana Kuznjecova, odlučeno je danas žrebom u Beogradu.

Meč Ivanović (23. na WTA listi) - Kuznjecova (4) počinje u 16 sati. Posle njega igraju Jelena Janković (8) i Alisa Klejbanova (31).

U nedelju se igraju dva singla i dubl, a program od 14 časova otvaraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Janković i Kuznjecova. Posle toga igra se duel Ane Ivanović i Alise Klejbanove.

Najbolje srpske teniserke igraće potom u dublu protiv Vere Duševine i Anastasije Pavljučenko.

Optimizam pred početak duela

Selektor ženske teniske reprezentacije Srbije Dejan Vraneš ocenio je da objavljeni raspored mečeva u susretu sa Rusijom u prvom kolu Svetske grupe Fed kupa neće imati presudan uticaj na konačan ishod duela.

"Nije toliko bitno ko igra prvi. Možda će samo Ani biti lakše", rekao je Vraneš na konferenciji za novinare posle žreba.

"Očekujem dobar meč svakako", dodao je Vraneš, koji je na pitanje kojim bi rezultatom bio zadovoljan posle prvog dana takmičenja odgovorio u šaljivom tonu.

"Bio bih zadovoljan vođstvom od 2:0. Ipak, verovatno će biti neizvesno do samog kraja", istakao je srpski selektor.

Ana zadovoljna žrebom

Duel Ivanovićeve sa četvrtom teniserkom sveta biće njihov sedmi. Ivanovićeva, ima bolji učinak u dosadašnjih šest, pošto je u pet mečeva i pobedila.

"Drago mi je što ću igrati prvi meč. Sada znam tačno kada ću izaći na teren. Ali neće biti lako... Ipak, naporno sam radila i osećam se zaista dobro, a i prošle godine sam slavila posle svih mečeva u Fed kupu, iako nisam bila u najboljoj formi", kazala je Ivanovićeva.

Raspored nije bio naklonjen Jeleni Janković, koja će sa Alisom Klejbanovom, od koje je izgubila oba dosadašnja duela, igrati drugi meč prvog dana. Potom će sa Kuznjecovom igrati prvi meč nedeljnog programa.

"Već sam Ani rekla da što pre završi meč sa Kuznjecovom, negde do 17.30 da bih i ja mogla da što pre odem na spavanje i odmorim se za nedelju", kazala je nasmejana Jankovićeva, osma teniserka sveta, koja je zbog povrede i prvobitnog odustajanja od učešća u Fed kupu tek juče stigla u Beograd.

"Sada se osećam dobro, ali videćemo. Daću sve od sebe, boriću se za svaki poen, a videćemo da li će leđa izdržati", rekla je najbolje plasirana srpska teniserka, koja će, kao i Ivanovićeva, imati veliku podršku saigračica sa klupe.

"Ja sam potpuno opuštena, jer verujem u Jelenu i Anu i verujem u pobedu. Biću im najveća moguća podrška", istakla je kroz osmeh 18-godišnja Bojana Jovanovska, koja će kao i Ana Jovanović biti rezerva.

Ruske teniserke: Vreme je da se uozbiljimo



Ruske teniserke bile su mnogo ozbiljnije, iako su se na konferenciji za novinare pre dva dana sve vreme smejale.

"Vreme je da se uozbiljimo", pojasnila je Klejbanova, koja je dva meča igrala i sa Anom Ivanović uz polovičan učinak.

Mnogo rečitija nije bila ni Kuznjecova, koja je takođe bolje rezultate ostvarila u duelima sa Jankovićevom nego sa Ivanovićevom. Protiv Jankovićeve igrala je devet mečeva i ostvarila pet pobeda.

"Biće svakako izuzetno teško, ali spremna sam i jedva čekam da meč počne", naglasila je Kuznjecova.

Duelu Srbije i Rusije prisustvovaće i predsednik Međunarodne teniske federacije (ITF) Frančesko Riči Biti, koji je kazao da je odabrao da uživo posmatra susret u Beogradu jer će to biti najznačajniji i najkvalitetniji meč prvog kola Fed kupa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.