Ivanović: Žao mi je, ali bolovi su bili jači

Izvor: Studio B, 17.Mar.2012, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Žao mi je, ali bolovi su bili jači

Srpska teniserka Ana Ivanović kaže da joj je veoma žao što je morala da preda polufinale Indijan Velsa protiv Marija Šarapove, ali da su bolovi jednostavno bili jači.

Ana je tokom prvog seta povredila kuk, uzela medicinski tajm-aut, vratila se na teren, ali na početku drugog pri rezultatu 4:6, 1:0 morala je da se povuče.

"Pokušala sam,ali nije moglo, bolovi su bili veoma jaki", objasnila je razočarana Ivanovića.

Ona je imala sjajnu priliku >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << da se revanšira Šarapovoj za poraz u finalu Australijan opena 2008, ali i da ulaskom u finale "preskoči" na WTA listi Jelenu Janković i ponovo stekne status "najbolje srpske teniserke".

Nije uspela, pa će od ponedeljka biti 16. na svetu, odmah iza Jankovićeve.

"Nisam smela da rizikujem, ali prava je šteta što sam se baš sad povredila. Dugo nisam igrala ovako kvalitetno", rekla je Ana, koja je u Indijan Velsu podsetila na najbolje dane pobedivši između ostalog Karolinu Voznijacki i Marion Bartoli, prošlogodišnje finalistkinje.

Azarenka - Šarapova u finalu Indijan Velsa

Ruska teniserka Marija Šarapova i Beloruskinja Viktorija Azarenka sastaće se u finalu turnira Masters serije 1000 u Indijan Velsu (Kalifornija) koji se igra za nagradni fond od 5,5 miliona dolara.

Šarapova je do finala stigla posle samo 11 odigranih gemova, pošto joj je Ana Ivanović na početku drugog seta predala meč zbog povrede. Šarapova je prvi set dobila sa 6:4, a onda posle samo jednog gema u drugom, koji je pripao Ani Ivanović, došlo je do prekida meča. Srpska teniserka je odustala od nastavka zbog povrede kuka.

Protivnica Šarapovoj u finalu biće Azarenka koja je pobedila Nemicu Angeliku Kerber sa 6-4, 6-3.

Beloruskinja je tako nastavila fantastičnu seriju pošto je od početka sezone zabeležila 22. uzastopnu pobedu. Sa skorom 22:0, ostvarila je drugi najbolji početak sezone u istoriji ženskog tenisa. Uspešnija od nje bila je samo Martina Hingis iz Švajcarske koja je početkom 1997. nanizala 37 pobeda u isto toliko mečeva.

Duel Šarapove i Azarenke biće zanimljiv iz razloga što su njih dve igrale i u finalu Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu početkom ove godine. Tada je pobedila Azarenka pa je sada Šarapova dobila priliku za revanš.

Nadal - Federer 28. put

Posle najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića i Amerikanca Džona Iznera, u polufinale turnira iz Masters serije u Indijan Velsu (Kalifornija) plasirali su se Španac Rafael Nadal i Rodžer Federer iz Švajcarske.

Nadal je jutros u četvrtfinalu savladao Argentinca Davida Nalbandijana sa 4-6, 7-5, 6-4, dok je Federer prethodno bio bolji Huana Martina Del Potra, takođe iz Argentine, 6-3, 6-2.

Nadal i Federer će snage odmeriti 28. put. Znatno uspešniji je Španac koji je ostvario dvostruko više pobeda od rivala - 18:9.

Đoković i Izner su, pak, do sada odigrali samo dva meča i oba je dobio srpski teniser.
Pogledaj vesti o: Ana Ivanović

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.