Enan zaustavila Anu Ivanović

Izvor: RTS, 08.Jan.2010, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Enan zaustavila Anu Ivanović

Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da savlada Belgijanku Žistin Enan u pofinalu međunarodnog turnira u Brizbejnu. Enan - Ivanović 6-3, 6-2.

Belgijanka Žistin Enan zaustavila je u pofinalu međunarodnog turnira u Brizbejnu srpsku teniserku Anu Ivanović.

U finalu međunarodnog teniskog turnira u Brizbejnu, koji se igra za nagradni fond od 220.000 dolara, sastaće se Belgijanke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Žistin Enan i Kim Klajsters.

Kim Klajsters je u drugom polufinalnom duelu pobedila Andreu Petković iz Nemačke sa 6-4, 6-2.

Enan i Klajsters su se do sada sastajale 22 puta, a trenutni rezultat u pobedama je 12:10 za Enan.

Enan je u noći između četvrtka i petka pobedila Ivanovićevu sa 6-3, 6-2.

Za Žistin Enen (27) turnir u Brizbejnu je prvi od maja 2008. godine kada je prestala aktivno da igra tenis kao prva na rang listi, na kome ju je nasledila upravo 22-godišnja Beograđanka.

Prošle godine, međutim, Ivanovićeva je igrala vrlo loše i poslednju pobedu ostvarila u avgustu, pa je pala na 21. mesto svetske rang liste.

Bivša najbolja svetska teniserka rekla je da se raduje belgijskom finalu u Brizbejnu.

"Mečevi s Kim su uvek posebni, mnogo volim da igram protiv nje. Mislim da su se mnogi nadali ovakvom finalu. Tokom karijere imale smo velike duele, ali mnoge stvari su se u međuvremenu promenile, zbog čega će ovo biti potpuno drugačiji meč. Naravno, želim da osvojim turnir. Videćemo", rekla je Žistin Enen.

Takođe bivša svetska najbolja igračica Kim Klojsters, osvajačica dva Ju Es opena, rekla je da jedva čeka meč sa sunarodnicom.

"Mislim da niko, pa čak ni Belgijanci, nisu očekivali da će ponovo videti naš duel. Drago mi je što ću biti deo još jednog belgijskog finala", rekla je Klojstersova posle meča sa Petkovićevom.

Kim Klojsters se povukla u maju 2007. godine i za vreme dvogodišnje pauze se porodila. Ona se u maju prošle godine vratila na teren i osvojila, drugi put u karijeri, Ju Es open, posle pobede nad Karolinom

Voznijacki od 7:5 i 6:3. Posle tog trijumfa vratila se među 20 najboljih teniserki na WTA listi.

"Uvek izvlačimo najbolje jedna iz druge. Nadam se da će biti dobar meč", rekla je Žistin Enen.

Nagradni fond turnira u Brizbejnu iznosi 220.000 dolara. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.