Ana Ivanović ide ka prvih deset

Izvor: Politika, 26.Mar.2012, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana Ivanović ide ka prvih deset

Uoči osmine finala u Majamiju, protiv Venus Vilijams, srpska teniserka stigla do 14. mesta na VTA listi. – Prilika da se prekine serija Radvanske

Kalifornijska turneja vratila je Anu Ivanović na čelo liste najboljih srpskih teniserki i pokazala prve sigurnije korake ka povratku među deset >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << najboljih. Četiri godine posle osvajanja prvog mesta na svetskoj listi, šampionka Rolan Garosa još traži pravu formu u novom, dinamičnijem stilu igre, ali sada već polako vraća dugove za poslednje poraze, teniserkama od kojih je ranije bila ubedljivo bolja.

Posle Karoline Voznjacki u Indijan Velsu, u Majamiju je uzvratila za poslednji poraz i Danijeli Hantuhovoj (6:2, 7:6), a rano jutros imala je priliku da smanji ubedljivo vođstvo Venus Vilijams u njihovim međusobnim susretima. Sedam godina starija Amerikanka vodila je dotle čak 7:1, ali linije njihovih formi sada se kreću u suprotnim smerovima i takva pobeda mnogo znači za obnovu samopouzdanja.

Kako god turnir tekao dalje, Ana pokazuje da može i sigurnije i bolje, a protiv Hantuhove je kvalitetima dodala i sigurnu igru u taj-brejku (7:2). Već je obezbedila 14. mesto na VTA, a u eventualnom četvrtfinalu mogla bi da se sastane sa Agnješkom Radvanskom i da konačno i sa njom poravna račune. Naime, u periodu 2006-08 bila je tri puta bolja, a naredne tri godina izgubila četiri uzastopna meča, poslednji oktobra prošle godine, u Kini.

Inače, ženski turnir u Majamiju izazvao je posebnu pažnju, kako zbog blistave serije Viktorije Azarenke i njenog mogućeg obračuna sa Serenom Vilijams, tako i zbog drugih potencijalnih junakinja. Viđen je i neuspeli povratak Kim Klajsters, zaustavljene u belgijskom derbiju, protiv Janine Vikmajer.

M. K.

objavljeno: 27.03.2012

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.