Ana 22. na svetu!

Izvor: Glas javnosti, 25.Okt.2009, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana 22. na svetu!

Pre godinu i po dana bila je prva teniserka sveta, a od sutra, na novoj VTA listi biće - 22 sa svega 2067 poena! Ana Ivanović će tako prvi put posle četiri godine ispasti iz „top 20“ svetskog ženskog tenisa. Iako je trenutno 14, od ponedeljka će pasti za još osam mesta, jer je prošle godine u drugoj polovini oktobra igrala polufinale turnira u Cirihu, a zatim >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << trijumfovala u Lincu. Potom je kao četvrta teniserka sveta učestvovala na Tur Čempionšipu, ali kako u Dohi nije ostvarila nijednu pobedu, nije osvojila bodove, sada neće biti na gubitku.

Koliko je Ana Ivanović lošije odigrala tekuću sezonu u odnosu na prethodnu govori ne samo plasman (4. na kraju 2008), već i odnos pobeda i poraza, ali i novčanih nagrada od turnira. Tako je prošle godine Ana odigrala 53 susreta i zabeležila 38 trijumfa, dok je ove 38 puta izašla na teren, izgubivši 14 mečeva. Što se tiče zarade, odnos je još lošiji, pošto je 2008. završila sa rekordnih 3.119.640 dolara, a ovu sa 714.725!

Inače, 2009. je završila sa najmanje trijumfa u jednoj sezoni od 2005, a povrh svega nije stigla ni do jedne titule, za razliku od prethodne četiri godine. Otkako je osvojila Otvoreno prvenstvo Francuske, nije uspela da se probije dalje od osmine finala na grend slemovima. Na svu sreću, Ana je u martu u Indijan Velsu stigla do finala osvojivši 700 poena, koji su je spasli da se do zaključenja sezone ne nađe oko 50. pozicije na VTA listi.

Zao mi je zbog Ane ali ona mora da izabere da li zeli da se bavi manekanstvom ili tenisom oboje ocigledno ne ide...

Klintonov maler je toliko jak, da je to neverovatno.

Zelim Ani da se sto pre vrati u formu, ali potrebno je cudo da se skine losa karma posle slikanja sa Klintonom.

Boli te uvo Ana, uzivaj malo u zivotu. Vec si postigla sve sto se u tvojoj bransi moze postici: bila si broj jedan u svetu. Proslavila si Srbiju, ne samo svojom vestinom, veci i svojom lepotom. Tvoja slika je po bilbordima na svakom cosku. Bravo!

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.