Neverovatni Volvo damper

Izvor: Autoportal.rs, 18.Sep.2014, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neverovatni Volvo damper

Tokom sajma građevine koji se održava u Nemačkoj na jednom od izložbenih mesta Volvo je pokazao šta sve može njihov najnoviji kamion. Moramo reći da smo više nego impresionirani.

Volvo je poznat kao jedan od lidera u konkurenciji velikih kamiona, popularnih dampera. Njihova najnovija kreacija nosi oznaku A30G i deli agregat D11L sa ostalim kamionima iz Volvo grupe.

Ono po čemu >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << se ovaj damper, koji naravno ima vuču na svih šest točkova, razlikuje od ostalih jeste činjenica da je napravljen za najzahtevnije puteve i najteže i najkomplikovanije uslove rada. Težina samog vozila je 23 tone a može da ponese tovar težine do 28 tona. Motor zapremine 11 litara daje snagu od 360 konja pri 2 100 obrtaja u minutu.

Ono što je demonstrirano na ovom snimku jeste mogućnost da se cela prikolica bukvalno savije tako da je gotovo nemoguće prevrnuti kamion, odnosno kabina će uvek stajati čvrsto na zemlji.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.