01.07.2016 ::: VW Crafter (2017) - otkrivanje počinje

Izvor: AutoMagazin, 01.Jul.2016, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

01.07.2016 ::: VW Crafter (2017) - otkrivanje počinje

Divizija Volkswagen privredna vozila modernizovala je kompletnu paletu modela. Caddy i serija T dobili su nove generacija, a Amarok je prošao fazu modernizacije. Sada je na redu Crafter, koji će uskoro dobiti novu generaciju...

Istorija velikih komercijalnih Volkswagen vozila, pamti pre svega dva velika modela. LT se u dve generacija proizvodio od polovine sedamdesetih do 2006. godine. Nasledio ga je Crafter, "blizanac" >> Pročitaj celu vest na sajtu AutoMagazin << modela Mercedes Sprinter. Druga generacija najvećeg Volkswagena neće imati ništa zajedničko sa modelom sa trokrakom zvezdom u znaku.

reklama

U Hannoveru razvijaju novi Crafter potpuno samostalno. Dizajn iz pera Alberta-Johanna Kirzingera novom Crafteru je dao sve detalje sa poslednjih modela ove marke, uključujući i masku hladnjaka, koja je vešto uklopljena i čini celinu sa svetlosnim grupama. Prve skice otkrivaju nam i atraktivne felne, blatobrane i pragove obložene plastikom i LED diodna zadnja svetla. Zanimljivo je, da novi Crafter ima koeficijent aerodinamičkog otpora cx = 0,33, što je apsolutno prvo mesto u klasi.

Druga generacija Craftera biće postavljena na potpuno novoj platformi, za razliku od prethodnika koji je koristio tehničku bazu Mercedes-Benz Sprintera. Nova platforma obezbediće vrhunsku praktičnost i varijabilnost. Ispod "haube" će dosati TDI motori sa jednim ili dva turba. Crafter neće biti usamljen - na istoj platformi stajaće dostavni model marke MAN, koja posluje u okviru koncerna Volkswagen.

Proizvodnja nove generacije odvijaće se u poljskoj fabrici u Vžesnji. Fabrika je oko 50 kilometara udaljena od Poznanja, gde Volkswagen proizvodi modele Caddy i Transporter.

Automagazin.rs

Nastavak na AutoMagazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoMagazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoMagazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.