Radnici Magnohroma krenuli za Beograd

Izvor: RTS, 20.Mar.2012, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici "Magnohroma" krenuli za Beograd

Više od 300 bivših radnika "Magnohoroma" pešice je krenulo ka Beogradu. Očekivali su da će im gradske vlasti obezbediti autobuse, a pošto nisu, kažu da će pešačiti dok izdrže. Radnici traže isplatu zaostalih zarada, za koje imaju sudske presude.

Jutros u 8 sati, više od 300 bivših radnika "Magnohoroma" krenulo je Ibarskom magistralom, pešice ka Beogradu.

Oni kažu da su pošli u Vladu Srbije i da će tražiti isplatu, u proseku 18 zaostalih zarada >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << po radniku, za koje imaju sudske presude.

Jedan od radnika Lazar Pavlović rekao je Tanjugu da su očekivali da će im gradske vlasti obezbediti autobuse, a pošto nisu, pešačiće dok izdrže.

Posle raskida privatizacije "Magnohroma", oko 1.900 ljudi je maja 2008. godine napustilo to preduzeće, uz socijalni program.

Oko 1.300 radnika je tužilo preduzeće za neisplaćene zarade, pa "Magnohrom" po ovom osnovu duguje oko 570 miliona dinara, a sa kamatama i sudskim taksama dug prelazi milijardu dinara.

Agencija za privatizaciju predlaže da se prodajom imovine koja nije u funkciji proizvodnje obezbede sredstva za isplatu zaostalih zarada. Tržišna vrednost te imovine procenjuje se na 1.600.000 evra. Vrednost imovine raste, jer i "Magnohrom" sve bolje posluje.

Samo od izvoza, u proteklih godinu dana ostvaren je prihod od četiri miliona evra. "Jedan deo sredstava bio bi obezbeđen iz prodaje te imovine", navodi Đorđe Kosanović, zastupnik kapitala "Magnohroma". Drugi deo sredstava dobio bi se praktično iz privatizacije obe fabrike.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radnici Magnohroma krenuli pešice u Vladu

Izvor: Šumadija Press, 20.Mar.2012

Oko 200 bivših radnika "Magnohoroma" krenulo je jutros u 8 sati, Ibarskom magistralom, pešice ka Beogradu.

Nastavak na Šumadija Press...

Radnici "Magnohroma" krenuli peške za Beograd

Izvor: Večernje novosti, 20.Mar.2012

Oko 200 bivših radnika "Magnohoroma" krenulo je jutros Ibarskom magistralom pešice ka Beogradu. Radnici od Vlade traže zaostale zarade

Nastavak na Večernje novosti...

Bivši radnici Magnohroma odustali od blokade

Izvor: Studio B, 20.Mar.2012

Oko 200 bivših radnika Magnohroma odustalo je danas od blokade Ibarske magistrale i nastavilo pešice ka Beogradu, gde očekuju da ih primi neko iz Vlade Srbije radi rešenja problema neisplaćenih zarada...Oni su jutros krenuli pešice za Beograd, a onda su u selu Miločaj kod Kraljeva blokirali Ibarsku...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.