Ovako izgleda Uberov prvi samovozeći automobil

Izvor: Blic, 20.Maj.2016, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovako izgleda Uberov prvi samovozeći automobil

Revolucija samovozećih automobila polako zahvata svet, a tome se priklanja i taksi usluga Uber.

Radi se o hibridnom automobilu Ford Fusion koji vrši mapiranje i testira svoje mogućnosti. Opremljen je radarima, laserskim skenerima i kamerama visoke rezolucije koje beleže detalje okoline.

Tokom testiranja samovozećeg automobila nema razloga za brigu, jer je obučen vozač za upravljačem sve vreme i spreman >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je da reaguje u slučaju potrebe.

Iskustvo vožnje samovozećim Uberovim automobilom imao je novinar Pitsburg Tribjuna.

"Automobil potpuno samostalno ubrzava, koči, upravlja i obavlja sve funkcije. U samovozećem modu se čuje zvuk kada drugi automobil prelazi u istu traku, ali i kada samovozeći automobil detektuje nešto što "ne prepoznaje" ili ne uspeva da zaobiđe. Vozač može preuzeti kontrolu kad god poželi. Senzori otkrivaju parkirana vozila, pešake, bicikliste i slično", izjavio je novinar.

S obzirom na to da je Google zagonetan kada je reč o njegovom samovozećem automobilu, Uber se ne šali i konstantno napreduje, tako da bi mogao biti glavni igrač na tržištu kada se flota samovozećih automobila nađe na putevima.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uberu uskoro neće biti potrebni vozači?

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Maj.2016

Kompanija Uber već misli na budućnost u kojoj će vozila biti opremljena auto-pilotom, a vozači suvišni...Prvi korak ka Uber automobilima bez vozača je načinjen. Na ulicama američkog grada Pittsburgha pojavo se prototip hibridne verzije modela Ford Fusion sa tehnologijom auto-pilota. Vozilo je...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.