INTERVJU MILENA VASIĆ: Glumci su zamenljivi!

Izvor: Kurir, 14.Feb.2016, 07:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

INTERVJU MILENA VASIĆ: Glumci su zamenljivi!

Dešava se da umetnici zatraže alternaciju iz različitih razloga, u tome je surovost i lepota našeg zanata.

Intervju Milena Vasić, glumica

Milena Vasić nakon godinu i po dana odsustva sa scene vraća se na pozorišne daske ulogom u mjuziklu „Mama mija“. Glumica će od marta u Pozorištu na Terazijama uskočiti u kožu požrtvovane majke Done Šeridon i deliti je u ravnopravnoj alternaciji s Jelenom Jovičić.

- Komad je izabrao mene. Pozorište >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je čarolija koja živi, menja se i raste. Šou mora da se nastavi, citirala bih dobro poznatu frazu. Međutim, u teatru to je jedina realnost, kontinuitet i trajanje. Dešava se da glumci zatraže alternaciju iz različitih razloga, privatnih ili profesionalnih, ali surovost i lepota našeg zanata je upravo u tome što smo svi zamenljivi. Predstava je najvažnija.

Kako se spremate za prvo izvođenje?

- Naizgled sve je jednostavno, i to zahvaljujući izvrsnom ansamblu i autorskoj ekipi, koji su uz naporan i predan višemesečni rad učinili da se ovaj zahtevni komad po žanru učini lakim. Svakodnevno radim i tokom korepetitorskih i koreografskih proba osvajam ulogu.

Šta vam je rekla koleginica Jelena Jovičić?

- Pomoć i prisustvo kolega prilikom uskakanja, kako to mi u pozorištu zovemo, neophodna je. Jelenina podrška mi mnogo znači. Uskakanje je vrlo stresna situacija. Teško je kad nešto nisi sam gradio korak po korak, već si dobio, u ovom slučaju, ne hod nego, brzi hod, tačnije sprint. U toj brzini važno je da imaš sigurnost i podršku i, naravno, jasan cilj.

Zašto volite muziku grupe ABBA?

- Ona je obeležila moje detinjstvo. ABBA je čista melodija koja odiše radošću života i ljubavi. Ona peva o slobodi i hrabrosti naših izbora. U predstavi je to vrlo dobro povezano kao Donina hrabrost da sama gaji i podiže dete.

Da li ste iznenađeni uspehom mjuzikla u Srbiji?

- „Mama mija“ je veliki hit. Publika peva i aplaudira od početka predstave, a dok stignemo do kraja, svi su već na nogama. Premijera ovog mjuzikla u Beogradu bila je poseban doživljaj, takva energija se ne sreće često.

Uigrana ekipa... Jelena Jovičić dobila pohvale za tumačenje Done Šeridon

Reditelja mjuzikla Juga Radivojevića i vašeg supruga su zbog predstave „Mama mija“ proglasili homofobom godine jer je izbacio neke gej scene.

- Ovo je slobodna država, gde svako ima prava da kaže šta misli, te i ja, evo, vrlo slobodno i glasno mislim da ne mislim ništa o tome. Da li ste gledali Jugove „Producente“?

Pripremate li nešto novo u svom matičnom Jugoslovenskom dramskom pozorištu?

- Mogu da najavim dve nove predstave koje će JDP raditi od marta i aprila, ali o tome uskoro.

(LJ. R.)

Autor: Foto: Arhiva

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.