Frensis Ford Kopola: Holivud stalno snima jedan isti film

Izvor: Blic, 04.Sep.2011, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Frensis Ford Kopola: Holivud stalno snima jedan isti film

DOVIL - Frensis Ford Kopola, počasni predsednik festivala američkog filma u Dovilu, u Francuskoj, kritikovao je komercijalni pristup filmu koji praktikuje Holivud gde se "serijski proizvodi jedan isti film".

- Danas je nezavisni film taj koji je oličenje filma, ne komercijalni koji stalno snima jedan isti film - rekao je sedamdesetdvogodišnji sineasta u subotu, u neobaveznom razgovoru sa publikom.

- Bioskop donosi novac pa oni koji kontrolišu taj aspekat ne žele da film bude slobodan, ne žele da se menja jer ne znaju šta bi to značilo za njihove poslove - rekao je dobitnik mnogobrojnih nagrada među kojima su pet Oskara i dve Zlatne palme.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kopola: Holivud stalno snima jedan isti film

Izvor: S media, 04.Sep.2011

Čeveni filmski reditelj Frensis Ford Kopola kritikovao je Holivud zbog snimanja isključivo komercijalnih filmova bez kvaliteta. ..Frensis Ford Kopola, počasni predsednik festivala američkog filma u Dovilu, u Francuskoj, kritikovao je komercijalni pristup filmu koji praktikuje Holivud gde se "serijski...

Nastavak na S media...

"Holivud serijski proizvodi jedan film"

Izvor: Vesti-online.com, 04.Sep.2011

Frensis Ford Kopola, počasni predsednik festivala američkog filma u Dovilu, u Francuskoj, kritikovao je komercijalni pristup filmu koji praktikuje Holivud gde se "serijski proizvodi jedan isti film"..."Danas je nezavisni film taj koji je oličenje filma, ne komercijalni koji stalno snima jedan isti...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.