Reno ukida 4.000 radnih mesta u Francuskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Sep.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Reno" ukida 4.000 radnih mesta u Francuskoj

PARIZ - Francuski proizvođač automobila "Reno" ukinuće 4.000 radnih mesta u Francuskoj u okviru programa za smanjenje troškova kako bi nadomestio povećane izdatke za sirovinski materijal i smanjenje prodaje na evropskom tržištu, saopšteno je iz kompanije.

"Reno" je obavestio zaposlene o programu za ukidanje 3.000 radnih mesta u administraciji putem dobrovoljnog odlaska i još 1.000 radnih mesta u pogonu na severu Francuske, gde se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sklapaju automobili "laguna", prenela je agencija Blumberg.

Smanjenje broja zaposlenih je deo plana "Renoa" za očuvanje "dugoročne konkurentnosti, a uslovima slabljenja ekonomske klime", navedeno je u saopštenju. Taj proizvođač automobila je u julu najavio ukidanje čak 6.000 radnih mesta kako bi smanjio neproizvodne troškove za 10 odsto i ostvario planirani profit.

"Reno" i dalje ostaje pri planu za ukidanje dodatnih 1.000 radnih mesta u drugim evropskim zemljama kako bi broj zaposlenih bio smanjen za ukupno 5.000 od 50.000 radnika u administraciji u tom regionu.

Razmatra se i mogućnost ukidanja još radnih mesta u pogonu za sklapanje modela "klio" u blizini Pariza, mada odluka o tome još nije doneta.

"Reno" je u prvoj polovini godine povećao prodaju automobila za 4,3 odsto, što govori da će prodaja u celoj godini dostići tek polovinu planiranog rasta od 10 procenata. Kompanija je na kraju prošle godine imala 130.179 zaposlenih u širom sveta.
Pogledaj vesti o: Renault

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Reno ukida 4.000 radnih mesta

Izvor: B92, 02.Sep.2008

Pariz -- Francuski proizvođač automobila "Reno" ukinuće četiri hiljade radnih mesta u Francuskoj u okviru programa za smanjenje troškova...Na taj način bi taj proizvođač nadomestio povećane izdatke za sirovinski materijal i smanjenje prodaje na evropskom tržištu, saopšteno je iz kompanije..."Reno"...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.