Vlada smenila Ljubomira Šubaru

Izvor: SEEbiz.eu, 07.Okt.2015, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada smenila Ljubomira Šubaru

BEOGRAD - Vlada Srbije smenila je direktora Agencije za privatizaciju Ljubomira Šubaru.

Njegova smena je najverovatnije rezultat njegovog otvorenog sukoba sa ministrom privrede Željkom Sertićem, o kojem su mediji poslednjih dana naširoko izveštavali, pišu Večernje novosti.

"Čuo sam da je na sednici Vlade doneta odluka o mom uklonjenju. To je u postupku razrešenja malo uvredljiva odluka. Još nisam dobio nikakav papir, verovatno se čeka da odluka bude >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << objavljena u "Službenom glasniku", od kada će predsednik UO Agencije za privatizaciju Omer Redžović upravljati ovom institucijom", kaže Ljubomir Šubara.

Ministar privrede Željko Sertić nedavno je kazao da nije u sukobu sa direktorom Agencije za privatizaciju Ljubomirom Šubarom, ali da je nezadovoljan zbog neažurnog odnosa Agencije prema potencijalnim investitorima.

Sukob Šubare i Sertića nastao je povodom različitih koncepata prodaje preduzeća u restrukturiranju, prvenstveno Beogradske industrije piva.

Dok je ministar, navodno, bio skloniji rešenju da fabriku BIP da u zakup, direktor Agencije za privatizaciju smatrao je da da bi ona mogla da se proda ili da se za nju pronađe strateški partner.

Sukobi su se dalje nastavili i prilikom prodaje medijskih kuća. Stiglo se čak i do skupštinskih klupa, gde je Ministarstvo privrede predložilo izmene zakona o Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU), po kom bi svi stečajni postupci društvenih firmi sa Agencijom za privatizaciju kao trenutnog stečajnog upravnika, prešli u nadležnost ALSU.

Ivana Matić, prethodna direktorka Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, u utorak je imenovana za pomoćnika ministra finansija. Ona je sa čelne pozicije ALSU smenjena "preko noći", u decembru 2014, kada je na njeno mesto postavljena Danijela Vazura, koja je konkurisala za poziciju direktora Agencije za privatizaciju, a ne ALSU. Istovremeno, Ljubomir Šubara tada je postavljen za direktora Agencije za privatizaciju.
Pogledaj vesti o: Subaru

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.