Vojinovićeva se sprema za OI

Izvor: B92, 26.Apr.2014, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojinovićeva se sprema za OI

Velemajstor Jovana Vojinović rekla je da će uskoro početi pripreme za šahovsku Olimpijadu i izrazila nadu da će Srbija u avgustu zabeležiti dobre rezultate.

"Mislim da će se cela ekipa više pripremati nego inače, iako je sah individualan sport, ovo je ekipno takmičenje tako da bi trebalo više da se prilagodimo jedna drugoj kako bismo postigle što bolji rezultat", rekla je Vojinović.

Vojinović je dodala da je nedavno završeni državni šampionat u šahu, gde je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osvojila prvo mesto, bio veoma naporan i stresan, jer je morala da opravda ulogu favorita, koja joj je pripala zahvaljući rejtingu.

"Svaka partija je bila teška, bilo je veoma stresno, vodila sam tokom celog turnira, ali sam pred kraj izgubila ključnu partiju od slabijih protivnika", prepričava jedan od događaja na turniru velemajstor iz Trstenika.

Ona je istakla da je zadovoljna što je dobila podršku oca, takodje profesionalnog šahiste, iako to nije bio slučaj na početku.

"Sa osam, devet godina gledala sam tatu kako je davao časove drugoj deci, i onda se pojavila ta ljubav, ali sam naišla na njegovu negativnu reakciju, a znate kakva su deca, čim im nešto branite postignete kontraefekat. Pošto sam sama počela da učim poteze, tata je odlučio da me nauči pravilima", rekla je Vojinovićeva, studetnkinja druge godine Fakulteta za medije i komunikaciju.

Šahovska Olimpijada, 41. po redu, biće održana u avgustu u norveškom Trumsu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vojinovićeva se sprema za OI

Izvor: B92, 26.Apr.2014

Velemajstor Jovana Vojinović rekla je da će uskoro početi pripreme za šahovsku Olimpijadu i izrazila nadu da će Srbija u avgustu zabeležiti dobre rezultate..."Mislim da će se cela ekipa više pripremati nego inače, iako je sah individualan sport, ovo je ekipno takmičenje tako da bi trebalo više...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.