Veliki derbi u Madridu

Izvor: Politika, 18.Okt.2010, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki derbi u Madridu

Devetrostruki prvak Evrope Real večeras u Ligi šampiona dočekuje Milan, koji je sedam puta bio evropski šampion. – Morinjo dodatni motiv za italijanski tim

U utakmici trećeg kola H grupe Lige šampiona prvak Srbije Partizan je večeras gost portugalskoj Bragi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << a osim tog susreta pažnju ljubitelja fudbala najviše privlači okršaj dva najtrofejnija kluba u elitnom takmičenju - španskog Real Madrida i italijanskog milana. „Kraljevski klub” iz španske prestonice je rekorder s devet trofeja, dok su Milanezi sedam puta bili prvaci Evrope.

U „Partizanovoj grupi” slavni engleski klub Arsenal, koji je minulih sedmica bio desetkovan povredama, sada polako kompletira prvu postavu, dočekaće šampiona Ukrajine - Šahtjor iz Donjecka. Izabranici iskusnog rumunskog trenera Mirčee Lučeskua za sada imaju maksimalan broj bodova, kao i „tobdžije”, a sigurnom igrom i trijumfima nad Partizanom i Bragom odradili su veći deo posla u borbi za plasman u osminu finala. U sledeća dva kola, u mečevima sa Englezima u Londonu i Donjecku, ukrajinsi „rudari” će pokušati da prirede iznenađenje i osvoje prvo mesto u grupi koje im obezbeđuje prednost domaćeg terena u sledećoj rundi elitnog takmičenja.

Real će dočekati Milan u trenutku kada su „rosoneri” najzad povezali nekoliko dobrih rezultata u italijanskoj Seriji A. Čini se da su igrači Milana, nakon uvodnih nevolja, shvatili šta od njih traži mladi trener Masimilijano Alegri, a dodatna motivacija pred večerašnji veliki derbi u Madridu biće im činjenica da na klupi Reala harizmatočni Portugalac Žoze Muorinjo, koji je prošle sezone doveo Milanovog gradskog rivala i najljućeg protivnika Intera do titule prvaka Evrope, čekane čak četiri i po decenije i to baš na stadionu Reala „Santijago Bernabeu”.

U drugom meču F grupe holandski Ajaks će u Amsterdamu dočekati ekipu francuskog Oksera, koja se očigledno nije snašla u prenatrpanom kalendaru utakmica u Ligi šampiona i nacionalnom prvenstvu.

U E grupi londonski Čelzi će gostovati u Moskvi ruskom Spartaku, dok će francuski Marsej dočekati slovačku Žilinu koja važi za jednog od najvećih austajdera u Ligi šampiona ove sezone. Minhenski Bajern, uprkos slabim rezultatima u nemačkoj Bundes ligi, ne bi trebalo da ima većih problema na domaćem terenu protiv rumunskog Kluža, dok je Roma u drugom meču G grupe na svom Olimpijskom stadionu u Rimu veliki favorit protiv  švajcarskog Bazela.

L. D.

objavljeno: 19/10/2010

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Murinjo se ne plaši Ronaldinja i Ibre, već...

Izvor: Sportal.rs, 19.Okt.2010, 13:15

Dovoljno je reći: devetostruki šampion Evrope Real iz Madrida dočekuje Milan, koji je sedam puta bio prvak Starog kontinenta. Sudar najuspešnijih timova Evrope u najjačem klupskom takmičenju biće praznik na "Santijago Bernabeu".

Nastavak na Sportal.rs...

Liga šampiona: Partizan u Bragi, Real dočekuje Milan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2010

BRAGA -..Trener Partizana Aleksandar Stanojević suprotstaviće portugalskoj Bragi u trećem kolu Lige šampiona tim sa dva napadača, Kleom i Markom Šćepovićem, kao i sa dva ofanzivna "vezna igrača", Sašom Ilićem i Almamijem Moreirom...Sastavi ekipa:..PARTIZAN: Stojković, Miljković, Savić,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

LŠ: Sudar divova u Madridu

Izvor: S media, 19.Okt.2010

Derbi trećeg kola Lige šampiona svakako će biti duel dva najtrofejnija kluba elitnog takmičenja, Real Madrid - Milan. Pored susreta u Španiji pažnja sportske javnosti u Srbiji biće usmerena i na meč Braga - Partizan...LŠ: Partizanovo veče istine..LŠ: Trener Brage najavio pobedu..U istoj grupi...

Nastavak na S media...

LIGA ŠAMPIONA: NAJZANIMLJIVIJE U MILANU I LIONU

Izvor: Kurir, 19.Okt.2010

MILANO - Najzanimljivije utakmice sutrašnjeg programa trećeg kola Lige šampiona, među kojima nema izrazitog derbija, biće odigrane u Milanu, gde će šampion Evrope Inter dočekati engelski Totenhem i u Lionu između istoimenog francuskog predstavnika i trofejne portugalske Benfike...Inter i Totenhem...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.