Siti vreba Liverpul, tri crvena i šok remi u Portsmutu

Izvor: Blic, 10.Feb.2010, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siti vreba Liverpul, tri crvena i šok remi u Portsmutu

Mančester siti zabeležio je pobedu nad Boltonom u 26. kolu Premijer lige i tako izvršio dodatan pritisak na Liverpul sa kojim deli četvrto mesto, dok je u vrlo zanimljivom meču Portsmut u 90. minutu uzeo bod u duelu sa Sanderlendom. Vigan i Stouk su podelili bodove, dok je najlakši posao imala ekipa Fulama koja je bez problema savladala Barnli.

Mančester siti je na svom terenu teže nego očekivano izašao na kraj sa ekipom Boltona, a prvi gol u pobedi od 2:0 postigao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Karlos Tevez.

Argentinac je u 31. minutu kljakavo izveo penal posle faula nad Džonsonom u 16 gostiju, ali to i nije bilo toliko bitno koliko činjenica da je ekipa Roberta Manćinija do kraja zadržala vođstvo osvojila tri vredna boda. Da završnica meča ne protekne u tenziji pobrinuo se Emanuel Adebajor koji je 20-ak minuta pre kraja postavio konačan rezultat.

Bolton se posle najnovijeg poraza nalazi na prvom mestu van opasne zone gde što pre žele da ga smene Vest hem i Vulverhempton koji svoje mečeve igraju u sredu.

Za dno je i dalje čvrsto prikovan Portsmut iako je kod kuće u vrlo uzbudljivoj utakmici došao doboda u duelu sa sanderlendom - 1:1.

Domaći su već posle devet minuta igre ostali sa igračem manje, a Daren Bent je tri minuta kasnije doveo Sanderlend u vođstvo posle precizno izvedenog penala.

U nastavku meča fudbaler Sanderlenda Li Katermol zaradio je crveni karton u 54. minutu, a dva minuta pre kraja direktno isključenje zaradio je i Majler. Portsmut je u 90. minutu iskoristio igrača više i golom Dindana osvojio bod velik kao kuća.

Ekipa Vigana bila je na dobrom putu da zabeleži pobedu nad Stoukom, ali je gol Šarnera iz 14.minuta u 74. anulirao Tunčaj Sanli koji je obezbedio bod gostima i ostavio Vigan nadomak zone ispadanja.

Vladimir Stojković je sedeo na klupi domaćeg tima koji posle 26 kola ima tek četiri boda više u odnosu na najugroženije.

Najlakši zadatak večeri imali su fudbaleri Fulama koji su za manje od sat vremena obavili posao protiv, na strani uvek rado viđenih mušterija iz Barnlija. Pobedu ekipi Roja Hodžsona obezbedili su Marfi, Elm i Bobi Zamora koji je u 54. minutu ostavio konačnih 3:0.

Premijer liga, 26.kolo

Mančester siti - Bolton 2:0

(Tevez 31 p, Adebajor 73)

Portsmut - Sanderlend 1:1

(Dindan 90 - Bent 12 p)

Vigan - Stouk 1:1

(Šarner 14 - Sanli 74)

Fulam - Barnli 3:0

(Marfi 23, Elm 30, Zamora 54)

Sreda

Arsenal - Liverpul

Aston Vila - Mančester junajted

Vest hem - Birmingem

Vulverhempton - Totenhem

Blekburn - Hal

Everton - Čelsi

Tabela: Čelsi 58, Mančester j 56, Arsenal 49, Liverpul 44, Mančester siti 44, Totenhem 43, Aston Vila 41, Birmingem 37, Fulam 34, Everton 32, Stouk 30, Blekburn 28, Sanderlend 26, Vigan 24, Hal 24, Barnli 23, Bolton 22, Vest hem 21, Vulvs 21, Portsmut 16

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Siti i Fulam sigurni, Viganu ni Kirkland ne pomaže

Izvor: Sportske.net, 10.Feb.2010

Mančester Siti do bodova protiv Boltona golovima Teveza i Adebajora, Portsmut sve bliže Čempionšipu. Fulam ubedljiv, Viganu samo bod protiv Barnlija u 26. kolu Premijer lige.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.