Novi šamar đavolima

Izvor: RTS, 07.Dec.2013, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi šamar "đavolima"

Mančester junajted izgubio od Njukasla na Old Trafordu, titula sve dalje. Kobi Brajant se oporavio od povrede i u nedelju se vraća na teren. Bogdanović najbolji asistent osmog kola Evrolige. Predsednik Nikolić na EP u krosu. Ana i Šarapova u Bogoti. Hirošima odbranila titulu prvaka Japana.

Sve vesti i zanimljivosti iz sveta sporta možete pratiti i na našim Fejsbuk i Tviter >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stranicama.

15.40 - Mančester junajted izgubio je u Premijer ligi na Old Trafordu od Njukasla sa 1:0. Jedini strelac bio je Joan Kabaj. Ovo je drugi uzastopni poraz Junajteda u Premijer ligi, što se nije dogodilo od 2002. godine! Možda ovaj poraz dovoljno govori o mogućnostima "đavola" da odbrane titulu.

15.30 - Počelo je pet mečeva u Bundesligi. Sastaju se: Ajntraht - Hofenhajm, Menhengladbah - Šalke, HSV - Augzburg, Verder - Bajern, Štutgart - Hanover. Nešto kasnije, od 18.30, igraju Dortmund i Bajer iz Leverkuzena. 

15.10 - Bivši vozač Formule 1 Poljak Robert Kubica, koji je teško povređen u udesu 2011. godine proglašen je za ličnost godine u izboru Međunarodne automobilske federacije (FIA). Dvadesetdevetogodišnji Kubica je u udesu koji se dogodio tokom relija u Italiji zadobio povrede desne ruke, noge i rame, opasne po život. Kubica, koji je tokom karijere u Formuli 1 ostvario jednu pobedu na Velikoj nagradi Kanade 2008, najverovatnije će sledeće godine voziti u reliju za Sitroen ili Ford. Kubica je primio nagradu na svečanosti u Parizu, pobedivši tom prilikom četvorostrukog prvaka sveta u Formuli 1 Nemca Sebastijana Fetela i dvojicu reli šampiona Sebastijana Leba i Sebastjana Ogijera.

14.35 - Olimpik iz Marselja otpustio je trenera Elija Bopa posle dva uzastopna poraza u francuskoj prvoj ligi. Marselj je juče izgubio od Nanta sa 1:0, istim rezultatom kao i u prethodnom kolu protiv Lila. Pedesetdvogodišnji Bop izabran je za trenera Marselja u sezoni 2011/12, a njega će privremeno, dok traje zimska pauza u francuskom prvenstvu, naslediti sportski direktor kluba Hose Anigo.

13.45 - Nekadašnji reprezentativac Nemačke Mihael Balak kaže da "panceri" očajnički žele titulu prvaka sveta na Mundijalu naredne godine u Brazilu, trofej koji je Nemačka poslednji put osvojila 1990. godine. "Znam da je Nemačka spremna da osvoji Svetsko prvenstvo. Imamo sjajan tim koji očajnički želi uspeh i titulu, a siguran sam da je to cilj reprezentacije. Nemamo mnogo slabosti u ekipi, ali mislim da je to levi bek. Nekada je to igrao Filip Lam, ali je prešao na desnu stranu. Uz to moramo da izaberemo pravi štoperski tandem", rekao je Balak za sajt Gol. Balak je za nemačku reprezentaciju odigrao 98 utakmica i postigao 42 gola. U karijeri je igrao za Kajzerslautern, Bajer Leverkuzen, minhenski Bajern i Čelsi.

12.43 - Aleksandar Kaptarenko, koji ima 101 godinu, ubedljivo je najstariji nosilac olimpijske baklje ikada ...

12.01 -  Zahvaljući sjajnoj roli protiv Budiveljnika (15 poena, 10 asistencija i 6 skokova) Bogdan Bogdanović je treći najkorisniji igrač Evrolige ove nedelje. Košarkaš Partizana ujedno je i najbolji asistent. MVP ovog kola je Vasilis Spanulis iz Olimpijakosa koji je u Minhenu postigao 24 poena, uz sedam asistencija, za ukupnih 29 indeksnih poena.

11.37 - Novi trener Monpeljea je Rolan Kurbis, umesto Žana Fernandeza koji je pre dva dana podneo ostvaku zbog loših rezultata kluba. Šezdesetogodišnji Kurbis koji je potpisao dvoipogodisnsji ugovor, po drugi put će biti trener Monpeljea, posle 2009. kada je pomogao tom klubu da uđe u prvu ligu. Kurbis je tada napustio Monpelje zbog razmirica sa predsednikom kluba Lujem Nikolanom. Trenerska istorija Kurbisa obeležena je kontroverzama. Bivši trener Olimpika iz Marselja bio je 2007. osuđen na dve godne zatvora zbog umešanosti u finansijske malverzacije prilikom prodaje fudbalera. On je ranije nekoliko puta imao problema sa francuskim pravosudnim sistemom - uključujući učešće u zaveri za pljačku kazina na Azurnoj obali.

11.07 - Fudbaleri Sanfrečea iz Hirošime odbranili su titulu prvaka Japana, pošto su  pobedili Kašimu Antlers sa 2:0, a istovremeno je Jokohama izgubila od Kavasakija sa 1:0. Strelac oba gola za Hirošimu bio je Naoki Išikara - u 34. i 79. minutu. Sedmostruki šampion Japana Kašima bio je oslabljen pošto je napadač Juja Osako dobio crveni karton, dok je defanivac Hirošime Hvang Seok Ho isključen tri minuta pre kraja.

10.05 - Kobi Brajant se uspešno oporavio od povrede Ahilove tetive. Zvezda Lejkersa u nedelju će odigrati prvi meč u ovoj sezoni. Lejkersi su u kratkom video zapisu na zanimljiv način najavili ovosezonski debi njihovog najboljeg košarkaša. Meč između Lejkersa i Toronta na programu je u noći između nedelje i ponedeljka.

09.25 - Predsednik republike Srbije Tomislav Nikolić prisustvovaće 20. SPAR Evropskom prvenstvu u krosu koje će početi u nedelju 8. decembra Parku prijateljstva na Ušću. Tom prilikom predsednik Nikolić će uručiti zlatnu medalju pobednici trke u kategoriji mlađih seniorki do 23 godine. Evropsko prvenstvo u krosu 2013, jedno je od najznačajnijih atletskih takmičenja koje će biti organizovano u Beogradu od 1969. godine. Na prvenstvu u Beogradu učestvovaće 570 atletičara iz 37 evropskih zemalja koji će se takmičiti u šest kategorija - juniorke i juniori, mlađe seniorke i mlađi seniori, seniorke i seniori.

08.54 - U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige postignuti su rezultati: Šarlot - Filadelfija 105:88, Vašington - Milvoki 105:109 (produžetak), Atlanta - Klivlend 108:89, Boston - Denver 106:98, Njujork - Orlando 121:83, Hjuston - Golden Stejt 105:83, Nju Orleans - Oklahoma 95:109, Finiks - Toronto 106:97 i Portland - Juta 130:98.

01.12 - Novak Đoković i Rafael Nadal su prošle nedelje privukli mnogo pažnje tokom boravka u Čileu i Argentini. Sada je red na Anu i Šarapovu. Po mnogima dve najlepše teniserke sveta odigrale su u Bogoti egzibicioni meč.

00.12 - Fudbaleri Nirnberga i Majnca igrali su nerešeno 1:1, u prvoj utakmici 15. kola nemačke Bundes lige. Domaćin je rano poveo i činilo se da će osvojiti dragocene bodove u borbi za opstanak. U nastavku je, međutim, grčevito branio prednost, a neugodni tim Majnca umeo je to da kazni i u završnici postigne gol za izjednačenje. Večerašnim remijem Nirnberg je ostao u zoni ispadanja, dok su gosti uhvatili priključak za gornji deo tabele.

00.05 - Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da su kvalitet i iskustvo igrača Panatinaikosa odlučili pobednika meča, kao i da je njegovoj ekipi nedostajalo sreće. "Sve se na kraju svelo na jedan meč, koji je i nama i njima mnogo značio. Oni su imali kvalitet i iskustvo, što je presudilo pobednika. Mi smo ovde došli sa željom da pobedimo i bili smo blizu toga, ali je nedostajalo sreće u ključnim trenucima", rekao je Radonjić. Zvezda će u devetom kolu Evrolige u Beogradskoj areni dočekati Laboral Kuću.

00.01 - Ljubitelje sporta očekuje bogat sportski dan: Igraju se utakmice 15. kola Super lige Srbije: Napredak - Javor (13.00), Donji Srem - OFK Beograd (13.00), Voždovac - Sloboda (13.00), Spartak - Rad (13.00), Novi Pazar - Radnički (N) (13.00) , Čukarički - Partizan (15.00) i Crvena zvezda - Vojvodina (17.00). Igraju se utakmice u engleskom, španskom, italijanskom i nemačkom prvenstvu. Mečevima 11. kola nastavlja se takmičenje u Jadranskoj ligi: Široki - MZT Skoplje (17.00), Budućnost - Cedevita (19.00), Radnički - Krka (21.00). Igraju se utakmice na Svetskom prvenstvu za rukometašice.
Pogledaj vesti o: Ana Nikolić,   Facebook

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Njukasl slavio na Old Trafordu posle 41 godine

Izvor: Akter, 07.Dec.2013

Fudbaleri Njukasla pobedili su Mančester Junajted u gostima sa 1:0 u prvom meču 15. kola Premijer lige, što je prva pobeda "svraka" na Old Trafordu posle 41 godine

Nastavak na Akter...

Bajer slavio na Vestfalenu

Izvor: RTS, 07.Dec.2013

Leverkuzen savladao Borusiju u Dortmundu i naneo joj drugi uzastopni poraz kod kuće. Mančester junajted izgubio od Njukasla na Old Trafordu, titula sve dalje. Kobi Brajant se oporavio od povrede i u nedelju se vraća na teren. Bogdanović najbolji asistent osmog kola Evrolige. Predsednik Nikolić na...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.