Muslinova rampa za strance: Dok sam ja selektor, SAMO SRBI!

Izvor: Sportske.net, 15.Feb.2017, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muslinova 'rampa' za strance: "Dok sam ja selektor, SAMO SRBI!"

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin smatra da "Orlovima" nisu potrebni stranci iako ne osporava kvalitete igrača koji su izrazili želju da jednog dana obuku dres našeg državnog tima.

Reprezentacija će uskoro ponovo dospeti u prvi plan pošto naš nacionalni tim nakon četiri meseca pauze uskoro očekuje prvi takmičarski meč u 2017. godini.

Selektor Slavoljub Muslin govorio je za "Blic" o nastupajućem okršaju sa reprezentacijom Gruzije i >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << istakao da ljubitelji fudbala u Srbiji ne bi trebalo da padaju u euforiju.

"Gruzija je zaslužila mnogo više od dva remija sa Velsom i Moldavijom. Svi mečevi su mogli da se prelome na jednu ili drugu stranu i, jednostavno, Gruzini nisu imali sreće. Nadam se da ih neće krenuti protiv nas" objasnio je Muslin.

Srbija zauzima drugo mesto u kvalifikacionoj Grupi D sa 8 osvojenih bodova, dok je Gruzija na četiri meča osvojila samo dva boda.

"Dobro je što nisu uzeli više bodova jer su ostali bez šansi za plasman na prva dva mesta u grupi. Ali, oni su totalno nepredvidiva ekipa. Najbolje, izgleda, igraju protiv najjačih reprezentacija. Moramo ozbiljno da ih shvatimo, nadam se da će sve zavisiti od nas. Ako budemo odigrali na našem nivou, tri boda neće izostati" dodao je Muslin.

Prethodnih dana mogli smo da čitamo kako se stranci iz redova naših najvećih klubova "preporučuju" Slavoljubu Muslinu, ali selektor po tom pitanju nema ništa drugačiji stav u odnosu na one koje su zastupali njegovi prethodnici.

"Le Talek i Leonardo su dobri igrači, ali moj stav se ne menja - nisam za strance. Dok sam ja selektor, za reprezentaciju mogu da igraju samo Srbi ili igrači sa pasošem Srbije, kao i oni rođeni u inostranstvu kojima je bar jedan od roditelja iz Srbije" jasan je Muslin.

U kategoriju Srba rođenih u inostranstvu koji imaju kvalitet a do sada nisu nastupali za seniorsku selekciju Srbije spada Aleksandar Prijović koji ne krije da bi voleo da obuče dres "Orlova".

"U njegovom slučaju postoji problem. On ima upisan jedan meč za mladu reprezentaciju Švajcarske i sada bismo morali da dobijemo odobrenje UEFA da bi mogao da igra za Srbiju. Videćemo... Pratićemo ga svakako" istakao je Muslin.

Što se tiče mogućih promena u sastavu nacionalnog tima za prvi naredni meč Slavoljub Muslin se ograničava na one nužne rokade.

"Zbog kartona protiv Gruzije nemaju pravo da igraju Nastasić i Katai. Putujemo, gledamo potencijalna rešenja. Spisak za Gruziju ću objaviti 9. ili 10. marta, imamo do tada vremena da ispratimo nekoliko igrača koji su nam na umu" zaključio je selektor Srbije.

Utakmica petog kola u kvalifikacionoj Grupi D za odlazak na Svetsko prvenstvo između reprezentacija Gruzije i Srbije zakazana je za 24. mart i biće odigrana u Tbilisiju.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Muslin otkrio ima li mesta u reprezentaciji za Brazilca i Francuza

Izvor: Vesti-online.com, 15.Feb.2017

Ovdašnji predstavnici medija često imaju potrebu da pitaju strance koji nastupaju za srpske klubove da li bi u slučaju poziva igrali za naš nacionalni tim i često je odgovor sa njihove strane pozitivan...Poslednji u nizu takvih slučajeva su fudbaler Crvene zvezde Damijen Le Talek i igrač Partizana...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.