Nova Škoda Superb Combi

Izvor: B92, 26.Maj.2015, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova Škoda Superb Combi

Posle svetske premijere treće generacije Škode Superb, češki proizvođač objavio je prve fotografije i tehničke detalje karavan verzije ovog automobila.

Nova Škoda Superb Combi bazirana je na limuzinskoj verziji, pa se njen dizajn mogao predvideti i ranije. Praktično, jedina nepoznanica bio je izgled stop svetala.

Za razliku od prethodne generacije, kod koje su se zadnje svetlosne grupe razlikovale od onih na sedan varijanti, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Škoda je ovog puta prekopirala dizajn stop svetala sa limuzine tako da se ona duboko zavlače u bočna krila i daju automobilu elegantniji izgled.

Međuosovinsko rastojanje karavana isto je kao kod limuzinske verzije i iznosi 2.841 mm, tako da će putnici uživati u prostranoj i komfornoj kabini.

Zapremina prtljažnika porasla je u poređenju sa prethodnim modelom.

Na raspolaganju je čak 660 l prtljažnog prostora koji se obaranjem naslona sedišta može povećati do maksimalnih 1.950 l.

Škoda Superb Combi biće dostupna sa istim onim motorima koje u svojoj ponudi ima i sedan.

Izbor pogonskih jedinica obuhvata četvorocilindarske turbo-punjene benzince i dizelaše u rasponu od 120 ks (88 kW) do 280 ks (206 kW).

Svi motori zadovoljavaju Euro 6 norme i standardno su opremljeni stop/start sistemom i tehnologijom za rekuperaciju energije kočenja.

Proizvođač tvrdi da je na taj način uspeo da snizi potrošnju goriva i do 30%, u zavisnosti od motora koji pogoni automobil.

Nova Škoda Superb Combi imaće zvaničnu premijeru pred publikom salona automobila u Frankfurtu, u septembru 2015, ali će prodaja početi već do kraja maja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.