Nova fotografija s Marsa otvorila brojna pitanja

Izvor: B92, 27.Sep.2014, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova fotografija s Marsa otvorila brojna pitanja

Nasin rover Kjuriositi snimio je još jedan neobičan objekat na Marsu - savršenu kuglu na tlu.

Naučnici već decenijama pokušavaju sa sigurnošću da utvrde da li je voda na Marsu postojala tokom njegove prošlosti, ali trenutno, mnoge oči uprte su u jednu kuglu koju je kamerama snimio rover Kjuriositi, prenosi Mirror.

Reč je o glatkoj i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << savršeno formiranoj kugli, koju zahvaljujući Nasinom roveru, može videti svako, međutim, kako je ona nastala, pitanje je na koje NASA tek treba da ponudi svoj odgovor.

Do tada, mnogi će pustiti mašti na volju s pretpostavkama o čemu je reč, kao što je to bio slučaj sa misterioznim "kostima" na Marsu. "Kosti" na Marsu razbuktale maštu teoretičara zavere

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nova fotografija s Marsa otvorila brojna pitanja

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Sep.2014

Nasin rover Kjuriositi snimio je još jedan neobičan objekat na Marsu - savršenu kuglu na tlu...Naučnici već decenijama pokušavaju sa sigurnošću da utvrde da li je voda na Marsu postojala tokom njegove prošlosti, ali trenutno, mnoge oči uprte su u jednu kuglu koju je kamerama snimio rover Kjuriositi,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.