Izvor: Nezavisne Novine, 25.Jun.2016, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Land Rover Discovery Sport kao lokomotiva (VIDEO)

Tehničke specifikacije kažu kako Land Rover Discovery Sport može povući najviše dvije i po tone, ali na pruzi može puno, puno više. Kao što fotografije i video u prilogu pokazuju, Disco Sport vuče čitavu kompoziciju težu od 100 tona što je gotovo 60 puta teže od samog automobila. Ideja nije nova, sličan je izazov savladao prvi Discovery 1989., a ovim je Land Rover želio pokazati snagu i sposobnost nove generacije.

Ovaj poduhvat Discovey Sport je odradio >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u serijskoj formi, bez posebnih modifikacija na 26 metara visokom mostu u Švajcarskoj. Model koji je zamijenio lokomotivu pokretan je Jaguar Land Roverovim Ingenium dizelskim motorom koji razvija 180 KS i najveći okretni moment od 430 Nm. Jedini dodatak na Discu bili su "pomoćni točkići" koji su ga zadržavali na pruzi.

Prema Land Roveru, ovaj je poduhvat postignut zahvaljujući Discoveryjevom sistemu All Terrain Progress Control koji automatski upravlja snagom motora i kočenjem i pritom se ponaša kao tempomat na niskim brzinama, pa tako vozač može svu pažnju posvetiti terenu  - u ovom slučaju pruzi.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.