Rols Rojs pristao da plati 763 miliona evra zbog korupcije

Izvor: N1 televizija, 17.Jan.2017, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rols Rojs pristao da plati 763 miliona evra zbog korupcije

Kompanija Rols Rojs pristala je da plati oko 763 miliona evra (671 milion funti) kao nagodbu u slučaju u kojem su je za mito i korupciju optužile vlasti Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država i Brazila.

Sudija višeg suda u Velikoj Britaniji, u utorak, je tokom javne rasprave pregledao dogovor sa tužilaštvom. U skandal su uključeni i posrednici sa tržišta drugih zemalja, među kojima su Indonezija i Kina.

Rols Rojs, proizvođač mlaznih >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << motora, u saopštenju je naveo da će “dobrovoljni sporazum“ za rezultat imati obustavljanje gonjenja.

Ipak, izvršni direktor Transparensi Internešenala u Velikoj Britaniji Robert Barington ocenio je da pojedinci treba da budu procesuirani, tako da predmet služi kao sredstvo za odvraćanje od korupcije.

“Bez obzira da li nagodba jeste ili nije u javnom interesu, ključnim osobama odgovornim za koruptivno ponašanje ne sme biti dozvoljeno da izbegnu pravdu“, kazao je Barington.
Pogledaj vesti o: Rolls Royce

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.